Toysdaily 玩具日報

[其他] VF-4G

回復 60# Tachikoma

Tachikoma師兄,
日本妹妹表情好可愛,好Cutie呀!
我平時電話都有檔案收埋D得意相用嚟覆朋友What' Apps,
有時覆得好抵死好傳神,最衰人在大陸貼唔到圖,否則一用下得意相傳情達意一齊玩下好開心架!{:1_235:}
回復 61# 快快
妹妹個名就係叫 蘆田「愛菜」:DD
話說這隻我也有收呢  不過未有位display{:1_229:}
回復 62# Tachikoma

啊!原來暗藏玄機!果然簡而清!樂而雅!

這隻我都是多得喺TD睇到各資深師兄讚賞,自已膽粗粗入左,初試加工,忍不住分享!
雖然我出post影相唔專業,又騎呢,又唔喺好知規矩,雖要各位師兄多多包涵,但愛好物之心相信跟眾師兄無異。從前自已同自已玩,現在初試在TD交流心情好興奮(但又有D忐忑,怕講錯嘢得罪左人)。
師兄們比面留言,你一句,我一句,很熱鬧,我是很珍惜的!
若果我玩意的說話多有得罪請原諒小弟,有時大興奮,不知輕重!冒犯了自已都不知。原意都是輕鬆玩笑,共享歡樂!
恭喜! 恭喜! 呢隻真係貴得有道理! 而且滲完線後係完全兩回事!
BTW, 那在外星用 0.02 + 施得留, 應該係小弟... :58:
回復 64# hondacl7

外星師兄,很高興認識您!
答案就是你!多得看到您Post同各師兄Posts才令我得悉好物!
仲依樣胡蘆學埋點劃線,枝嘢真喺好掂!非常好介紹!感謝!
您來自那㷄星?那邊多玩具店嘛?(除了R城)
要出唐人街訂貨嗎?我估網購郵寄多?
外星住所地方無限大,放玩具Display一定好過癮!不似香港的豪宅細(是!現在香港已經進化到所有住人的私家樓都叫豪宅,二佰幾呎加個僅一人站立露台也都叫豪宅)!
我們香港這一代,喜歡玩具,果然無論在世界各處也是大同!
一起追逐童夢!
我覺得人在外,倍加珍惜回憶感覺!
(對不起!變咗口水佬!總之好幸會喇!)
回復  hondacl7

外星師兄,很高興認識您!
答案就是你!多得看到您Post同各師兄Posts才令我得悉好物! ...
快快 發表於 15-10-2013 10:22 PM

我都試過其他滲線方法, 都係呢個最方便:78:
我住在多倫多, 原本好多香港人的地方, 但現在就...
呢邊都有一兩間港式玩具鋪, 不過主要賣 HT 同高達模型為主, 而且貴到冇朋友! 所以我係主力係日網訂貨, 不過而家好難訂到! 經常係半夜三四點就俾人秒殺晒!
外星地方大就更啦! 我的確係成屋都放滿玩具, 成日俾老婆丙... 我間屋如果係香港要過億都似! 但係我買時都唔駛三百個港紙:34:
在未有 internet, TD 之前, 每次返香港都會勁掃玩具, 可惜始終都仲有些少怨念之物錯過鳥...:68:
CHing 繼續努力慘線! 我就已經隻隻 Y 記同 B 記塞塞都滲晒啦! R 魂都會照滲, 係 MB, GFFMC, 合金魂呢 D 冇滲, 滲線是會上癮的! :58:
回復 66# hondacl7

師兄果然勁!原來是終極重量元老級!失敬!失敬!(未有Internet之前:@ {:1_236:} )
難得熱誠未變!
我初上討論區唔識貼Link, 送首87年夏韶聲聯合航空廣告歌您聽(要上網自已搵,可能您聽過了)
歌詞很美,玩飛機好有情懷㗎!:)
回復 66# hondacl7

好!得到師兄的鼓勵!(雄心壯志Mode)
我下個目標:“的"隻VF-0S 出嚟上墨線!白底可能襯灰線好睇.
若果效果好,我就打D Hi-Metal 主意!

Bring back
回復 69# Panzer

Panzer師兄好嘢分享新菜菜!我見好多師兄都有入!
呢隻A菜我冇入呀!RVF25同25G都冇入所以呢隻都不太會入!
4G後初嚐菜味但想搣甩菜菜,畢境入坑未深,回頭是岸!嘴巴說不但身體卻很誠實,仍對舊菜念念不忘!仍停不了追舊Post, 仍佩服各師兄神
追住睇吓其他公仔書先.......{:1_237:}