Toysdaily 玩具日報

[其他] VF-4G

回復 10# FRAK

師兄, F mode 真的冇得頂架,望望下會醉㗎!
若香港還找到合理價,值得考慮㗎!
我好好彩,唔過三牛有師兄讓左隻全新比我,先有機會見識佢魅力。
回復 15# gundammsz010

多謝師兄support! 您都唔知我劃得幾騰雞?
手震震手震震咁,劃完起身仲見頭暈添!
原來自己劃下線,在家消磨一個下午,都挻寫意,蠻有滿足感!
但砌模型上色就怕怕咪搞了!太有壓力了!
vf-4, {:1_223:}
頭像被屏蔽
回復 18# Macross長谷有洋

多得喺TD睇返各位资深師兄們的posts, 獲益良多!
回復 19# 裝甲仔

喺呀!見識到考妙的設計!手脚收得又獨特,不可多得的作品!
不量產有點可惜,希望會出多D版本,FB version, M&M version...
回復 11# 可變戰士

B記F系我都很喜歡伛設計,25的牛頭skull著重甲真喺冇得頂!
27, 29又型仔,不過反而喜歡剩機唔著pack.
隻29勇機扮返YF-19好期代.
1:48冇玩過但睇相重甲好似有D oversize.
1:60 元祖韋基利重甲啱身D都幾實淨,腳背加件突返出黎靚仔D,可惜不懂好似其他師兄咁加工舊化,否則一定型死!
個人很喜歡B記1:100 size, 差一點就可完全變形,加入活動起落架都不是太難啫,廿年前1:100模型都做到喇,很可惜!
我在想,若果Hi-Plastic繼續出,出埋元組重甲多好,手掌Size多過癮!
加咗線,醒神晒!!靚靚!!:handshake::handshake:
回復 23# ba2784

多謝Ba師兄,我都是頭一次領略感受到咁玩法令人著迷的地方。
怪不多咁多師兄花時間整靚靚庫架撐,有埋人仔,基地場境仲正斗!有哂軍事Feel.
男子漢大丈夫都是喜歡這些!傲長萬里,神采飛揚!
海天一色生靈無限,化作海鷗飛渡遠方,衝出天邊胸懷大志闖一闖....
敝!不其然唱左航空公司廣告歌Tim!
回復  ba2784

多謝Ba師兄,我都是頭一次領略感受到咁玩法令人著迷的地方。
怪不多咁多師兄花時間 ...
快快 發表於 15-10-2013 08:57 AM

你講嘅基地派神人迷係佢囉!

呢張真係堅正,:$
等我又去搵下車先~~~~

回復 25# Panzer

Panzer師兄,
OMG, 是嗎?知您哋個個都資深,但未分得好清住,要多D時間吸收,Ba師兄失敬失敬!今晚再追Post先!
對唔住呀,而家人在大陸,師兄貼的圖暫時看不到住,一定好正!
我明天返到香港才睇到圖!
回復 26# Garycharm

魔術師師兄,我認得您呀!您VF-4G嘅相在基地有黃色的工程車的,好正!
回復  Panzer

Panzer師兄,
OMG, 是嗎?知您哋個個都資深,但未分得好清住,要多D時間吸收 ...
快快 發表於 15-10-2013 10:14 AM

呢幾張簡直嚇死你添!

你認錯人喇~~~:79: