Toysdaily 玩具日報

查看: 16803|回復: 33

[玩具攝影] “This is my SCAR of youth, don’t joke about it!”勿笑我的烙印!修復!

“This is my SCAR of youth, don’t joke about it!” 勿笑我青春留下的傷痕烙印!!!!!

(Backup:
http://figurehobbyclub.tw/forum/ ... iewthread&tid=10206

https://picasaweb.google.com/116 ... r=0&feat=directlink
https://www.facebook.com/hottoys ... 001383413606&type=1)

取這電影<狂舞派>名句,但今天不是想分享跳舞人偶,影評在此: https://www.facebook.com/photo.p ... 8421&type=3&theater

主要我取其「年青」和「Scar」{:1_223:}。 因為根據電影AVP,每個未成年/未成為戰士的Predator都要通過考驗: 就是殺Alien拿它們做trophies。 每隻P仔都是非常青春&#23280;口的,尤以Scar Predator為甚~

其實AVP這個題材由青年時電玩已接觸,等了十年FOX才把自家經典的兩大外星怪物來個CROSS-OVER拍成電影。 電影初段氣氛營造尚可 (南極荒蕪之地、異形一、二的人造人相貌原來取自在生時的CEO等){:1_220:},可惜中後期拍得很爛:angry:,舉例:
1.        未落地底時,Predators兇殘非常; 但到後來竟可和人類黑妹做FRIEND?
2.        未落地底時,Predators出場高人一等,但中、尾段。 (i.e.後來我看Special Feature才知Predators原來是站在&#27336;上! 全身Shot無&#27336;站所以奇矮無比!)
3.        身高高人一個頭; 但到後來和黑妹做FRIEND嫌和她差不多高矮。
4.        那地底石宮的物理性奇差,見它不斷自己組合,但感覺一點重量也沒有,發泡膠得很!

不過戲爛,但P仔設定一流,就是那幼化了的伸縮矛也很吸引~

先PS{:1_223:}

宇宙語言翻譯機: “我的長髮像哥哥(張國榮)嗎?”{:1_218:}

少/無PS{:1_225:}

當初Berserker無大口,現在可以透過Scar Predator圓夢了。

三段伸縮不換件,贊~

See Ya~~~ {:1_226:}
嘩!!! 影得幾靚,好多相呀!!! 兄弟用左唔少時間,用心之作!!! 要讚!! 第二集仲爛!! 真係浪費左個好題材…

回復 3# Pixiv

導演真的好影響套戲。。。

令兩大名獸拍不出經典
回復 3# Pixiv

謝支持.  可能我DISPLAY唔倒, 所以入箱為安前喪影喪搞......

AVP 2 真係不知所謂. AVP1 都有隻ALIEN母后, AVP2 隻BOSS細隻無曬睇頭. 可能BUDGET關係又只限在美國一小鎮上. 兩大種族惡鬥只限美國小鎮??? KICK ASS2 都搞亂成個紐約啦~ {:1_224:}
回復 4# E神

我覺得以前D PC GAME重CROSSOVER得得重好囉. {:1_217:}
靚相
我今日都拎左貨
老婆未訓 , 未開得箱
I have not unboxed this yet!
回復 6# darknight

我都想玩,未玩過:79:

ANYWAY,
CHING NICE PHOTO~~~~~~~~~~~~~

SCAR 真的出得好正~~~~~{:1_203:}
介紹得好:71:D相好正:71:
回復 7# petergpm333

哈哈. 同是天涯淪落人. 真係要無老虎下慢慢玩同試.  個燈位同之前果D唔同左, 我都搵左好耐. 其實我鐘意大售, 呢科夠科I LIKE~~~ {:1_226:}
回復 8# chankb

長炒/玩家都要開箱拆電~~~ 不過我都未拆~ 快D開苞啦~ {:1_238:}
回復 9# E神

你無入過P仔架咩???????????????? 我好SCI-FI電影, 單&#37921;血戰士同未來戰士系列已吸到我精盡人亡.  呢家染指12"真係死人路一條....{:1_225:}
回復 10# predator

謝.  {:1_226:}真係唔好後追, 他日有V3.0! 我以前追CITY HUNTER V1.0好鬼後悔.{:1_212:}
師兄好有心機玩盡佢,睇完圖好似自己玩過一樣,算是補完小弟無得玩的遺憾吧。:71:

AVP一集比一集爛,好彩 PREDATORS&#25598;左好多老戲骨比P仔殺至好睇D。(不過無ALIEN份...)