Toysdaily 玩具日報

請各位大大注意 : Hottoys 1/6 變形俠醫嘅爛盒事件 !

無得開盒check,運輸盒都唔俾check咁霸道?出門唔包換包裝,企響門口check運輸盒會俾人趕?如果係既我撐你同hot toys fight 到底。
自己玩問題不大!如用來炒可能差D
自己玩問題不大!如用來炒可能差D
有啡盒包住唔俾即場開咪剩check啡盒囉, 個啡盒無事既話, 入面斷估都會無事掛(我講有爛), 但樓主話見到啡盒有問題wor, 甘點解唔即場拎過第二隻呢?
其實係人都會有唔小心嘅, 買嘢冇為意爛左之後想換我諗好多人都試過, 換唔換確係廠商有權話事, 當然我都係認為有限成本HT都唔願付出係太小家, 樓主只有下次小心d, Ching們亦都唔好咁勞氣了~

我只係唔明
樓主咁重視儲盒,唔看看啡盒四角就收貨?
能夠撞到彩盒都有欄,啡盒肯定好易看出有事卦!
積極建議:罷買HT,從此解決任何對HT的不滿。
bid過個吉盒吧!唔會好貴架姐!

回復 1# hk555

員工比貨到你手後咪接觸到囉.  貨面有凹凸通常裹面都幾大鑊, 所以取貨時盒的四周絕對要在出店前望望.

記得HT通常都會在取貨時話明包裝不包在14天保養內, 所以佢地員工咪唔理你.

門市員態度十分傲慢可向總公司反應, 你也不是第一位投訴, 佢地可能有現場錄影.

如果覺得包裝為產品的一部份, ching可向HT總公司, 消費者委員會或海關求助.  不過你現在公開大字報要求評埋, HT總公司相信不會理你了, 但不妨問一問, 被正式拒絕後便向後兩者求助o巴.

有無圖?
我近期取貨時,職員都好有禮貌提醒外盒是無得換,要即場睇清楚,樓主未免太大意無睇,仲有樓主紙面上寫到爛得咁嚴重,無理由當時睇唔到????好奇一問!!!!
估唔到一個盒都可以講到…

唔知樓主第時幾皮野買部電視時會點算…
papay : 絕對應同!係!Hottoys D 服務好過以前D!不過係今次唔知點解企唔得唔硬(我有同寫字樓交涉初時都話ok可以換㗎!)都唔明到話要佢跟番一套更換就唔得!真吹脹??
hk555 發表於 27-8-2013 03:17 AM

公司如果都應承換比你, 但你堅持要跟番一套換, 問題又變返在你處, 而道理又去返HT總公司, 因為公仔又無壞, 公司點解要再換比你?  你又點解要作此堅持.
但他們對我說只是更換表面盒包裝盒不包括內裹的發泡膠和及索!跟著他們堅持不會更換發泡膠和及索! ...
hk555 發表於 27-8-2013 01:54 AM

攪清楚先, 宜家 HT 係可以換外盒俾你, 只不過唔可以換內裹的發泡膠和及索, 係唔係?
多謝各位大大同師兄關注及討論呢嗰post!
我想講番當日情況、其實我嗰日係攞貓女同Hulk、我當時係好緊張隻貓女同查看緊、同時有嗰hottoys 員工就放隻Hulk响我腳邊、我一路看貓女就冇理到Hulk(我心諗係隻嘢包到咁應該冇事卦!)就係咁出事都係自己衰冇理隻hulk!攪到今日咁煩!
其實嗰盒換唔番真係都冇問題!(都係嗰句D figure 要比錢買不是送的、合理要完整貨品是正常)而今次問題係作為Hottoys funs 長期支持嘅顧客得到咁嘅待遇真係有D失望!同時真心Hottoys 對顧客態度有所改善!
其實有好大大同師兄唔理解玩得hottoys嘅人都會收藏埋D盒!如果夾硬拉埋其他嘢講就真有排拗!喺呢到唔再討論!
audiokids : 係呀!佢話剩係換彩盒!咁我話唔一套咩!我話裹面都有損壞跟著佢話冇得換!成個盒角連埋裹面撞到凹晒剩係換彩盒而唔包裹面??真係唔咩理論??