Toysdaily 玩具日報

請各位大大注意 : Hottoys 1/6 變形俠醫嘅爛盒事件 !

運輸盒爛咗都發現唔到, 實在好難理解,

樓主, 唔係話你呃人, 但係你用返HT角度諗下, 人地都會覺得你自己整爛走返去換啦

其實14日包換件已經係幾好人...

我真係見過有好多人係TD果度講明自己跌爛咗個figure或配件, 係TD求單或求人賣單..., 老屈HT出廠問題要求換件.. . 呢D害群之馬為數不少, HT點都要防下呢D人, 要怪就怪呢D敗類搞寸party啦
呢隻hulk野係無得即場check~~~
有問題可14日去換,不過盒係無得換
即係個盒爛到爛屎都無得換
我問過

...
lili 發表於 27-8-2013 07:52 AM

:71:
我相信千幾二千蚊的價錢, 是包括外盒包裝的, 即是外盒是消費者購買, 不是贈送, 所以如果有爛, 都應該要更換 (當然不是要求完美直角, 沒有花及完美雪梨紙)

收藏一樣珍貴的東西, 連包裝盒是可能理解的, 很多高貴的手錶, 筆, 都有精美的包裝, 收藏家一樣愛惜.

我雖不支持極端的完美主意者, 但更不支持舖家的態度.
有乜問題? 儲埋個盒唔得?
pathk 發表於 27-8-2013 09:15 AM

支持~

唔係玩個盒, 係珍愛自己的儲存品
其實即唔即時check係信與博,大件d貨佢哋都唔預你check!但我舊時攞兩盒indiana jones冇即check,因為佢哋都話有問題可以攞番嚟,結果其中一盒冇咗把槍,番去問佢話要問下廠有冇spare,我話吓?唔係化,佢先即補比我,但果刻就話最好開盒check!所以冇嘢就冇嘢、有事就賴嘢!但之後攞大盒都係冇check!如batpod,點開嚟check?
其實即唔即時check係信與博,大件d貨佢哋都唔預你check!但我舊時攞兩盒indiana jones冇即chec ...
BigOil 發表於 27-8-2013 11:04 AM

就算即場無得CHECK, 我都會落地庫花園即開盒CHECK, 即爛即換唔洗煩
其實講咩都好,HT條款講明貨品出門貨有問題可以換,但絕對不換包裝。
唔check盒呢D真係買家自己嘅責任,售貨員喺大家攞貨嘅時候都會清楚叫買家睇清楚o唔ok,仲會話入面嘅野有問題憑單十四日之內可以更換。出左門口,人地唔理你本身個盒係咁定係你唔小心整爛,都唔會因為個盒有問題而換番個盒俾你。
大家試喺TH售貨員角度想下,呢個世界咁多古怪人,例如戀盒狂完美主意者等等,個個拎完貨話個盒有問題要換,又要做D sad貨換配件客,咁真係會令佢地增添好多麻煩。
講明我同HT同TH係冇任何關係,我只係客觀嚟講呢樣野,我都係做服務性行業,我都好了解呢個世界真係有好多麻煩人,麻煩到真係夠膽個盒有一點污漬都要求換盒架。
呢隻係冇得開盒check嫁~ 我諗Ching嘅情況係既然冇得check又唔係好介意個運輸盒爛, 點知返去先知咁嚴重, HT唔換有冇問題我唔評論, 但其實換過盒比客係咪咁難? 值唔值得失個客? 或者可能係HT已放眼世界唔志在本地客了
按某0的人既邏輯, HT真係有好多打手.....
哈,又打手...
原來唔係同一立場同一觀點就係打手。
咁你地慢慢討論啦,打搞晒。
有無得開盒check都係咁話啦。咁寶貝隻盒居然無發覺到運輸盒撞損嚴重,都算啦,返到屋企見到運輸盒有撞損都仲要開箱。如果你話隻運輸盒損毀唔嚴重得過內盒我真係唔信。如果運輸盒已經嚴重撞損你都要開箱搏下入面有無事,ching,隻運輸盒入面無另外再擺防損措施架。個運輸盒最多都係防汚積防刮花咁大把。運輸盒有壓損入面會無事根本無可能。
都話咗HULK 係冇得開啡盒CHECK,
點解仲有咁多人講唔CHECK係樓主責任?
HT唔比開啡盒CHECK, 即係你係舖頭唔會見到個彩盒,
根本冇可能知個彩盒有冇爛, 而你一出門口又話唔比換包裝,
咁對儲盒人仕的確唔公平嘅.

我禽日取貓女, 職員已經加多句叫我CHECK外盒.
hulk我拎時都係冇得開既……

另外唔幫手插既就係打手,咁可能全個討論區都係打手黎,咪上黎啦……
回復 7# hk555

放相:
放你想放既相上fb... or 其他網址可以upload相上網,
右click你既相, copy link
開post個陣按上面工具列中圖片的圖案
paste條link, 搞掂!! 希望幫到你!
頭像被屏蔽

通常唔check..問佢攞啡盒貨佢都會同你講叫你check下個啡盒package有無問題!…樓主有無check先?無理由攞住個啡盒走都唔望下掛