Toysdaily 玩具日報

請各位大大注意 : Hottoys 1/6 變形俠醫嘅爛盒事件 !

ching 呢隻可唔可以即場 check ? 如果可以幾大都 check 左先走,
我記得有啡盒果 d 佢會問你使唔使開盒 check 架, 我次次都話要,
即場 check 左個盒爛叫佢拎過盒好過事後求班契弟呀
其實張單寫明保養十四日係唔計包裝!由你比完錢開始計,佢比你換返個盒算係咁啦!我個fd試過dx12冇睇就咁走(第一次買ht野),因為我話第三,四水好似多六神合體叫佢出去揾個地方慢慢睇,有sad即去換!點知係個袋拎出黎時發現另一邊已經凹左,到佢開出黎點知真係入面都凹埋,其實我接受到既!佢之後返去想換個盒.ht吾比換個盒!但佢過左一星期之後又成盒帶去話有其他野想換,d職員就拎第二盒出黎比佢慢慢換就行開左,我個fd就連盒都換埋(偷雞)!
講真,話隻盒有撞損要換真係有D過份。
攞貨果陣點都要check清楚。咁大盒既野攞返屋企先話撞凹佐,如果我係買家我真係睬你都傻。如果D客買佐返去,玩完整爛個盒話本來隻盒就係爛要成盒換,hot toys 仲駛做生意?佢地肯換我已經覺得係奇跡。做人yao
講真,話隻盒有撞損要換真係有D過份。
攞貨果陣點都要check清楚。咁大盒既野攞返屋企先話撞凹佐,如果我係賣家我真係睬你都傻。如果D客買佐返去,玩完整爛個盒隻盒話本來就係爛要成盒換,hot toys 仲駛做生意?佢地肯換我已經覺得係奇跡。做人要知足啊朋友。
打去消委會問問,而家有咩商品保障條例,睇下幫唔幫到你!

呢隻hulk野係無得即場check~~~
有問題可14日去換,不過盒係無得換
即係個盒爛到爛屎都無得換
我問過

同埋呢...

好耐前都試上黎問過..
我問我個盒爛有無得換,
點知俾幾位人兄串"你玩盒定玩玩具?"  "你可能有問題,應該去睇醫生驗下"

講呢d說話果d人
用下你地個腦諗下至好講野
好多人玩玩具係當埋個盒係收藏品
有d人唔係乜狗屎垃圾都入, keep埋個盒當件野係寶無乜大問題
特別復仇者個boxart一set係好靚!
你當個盒係垃圾,唔代表人地要學你 ok?!
我重惨,比佢地收多左錢,我買GI joe 動漫限定,明明係1380,我收到張月結單成1730,我肯定搞錯左我張單!而家要銀行幫我check返條数。。。。
家陣d人玩公仔原來連盒都有得玩,呵呵呵。
你玩盒定玩玩具?
hunterelf 發表於 27-8-2013 02:02 AM

有乜問題? 儲埋個盒唔得?
小弟講句真心的公道說話。

如果盒figure自己有心玩一排就放番出去的話,爛盒又真係會影響易手價,我好明白樓主唔係想玩盒,而係唔想新figure一到手就跌左幾舊。

玩得ht耐而又有出有入的玩家肯定會明樓主心情,唔明白的相信只有富貴玩家罷。

不過自己大意無check的話就咪揾ht了,佢地遇著對盒有唔滿意嘅客都會盡量耍走您的。多半搞一餐得個吉仲要一肚氣。

亦唔好post文上玩具網,九成比人圍插。

應該當買個教訓,開開心心享受件玩具。
只能夠講師兄吾好彩,儲完美盒覺得冇問題的!
以前hottoy d盒design好是旦,將件野退個地做d photoshop就算係design

而家d盒好講究,diecut, embossed,debossed, 盪金盪銀, spotUV乜都試哂, 我唔會當個盒係垃圾,盡量我都會好好保存,上次隻DX12 個盒角崩左我都好無奈
以前hottoy d盒design好是旦,將件野退個地做d photoshop就算係design

而家d盒好講究,diecut, embossed,d ...
pathk 發表於 27-8-2013 09:29 AM

好認同師兄講法,HT喺包裝上的確用左好多心思!
不時有驚喜
我一向都即場開盒,唔要啡盒,啡盒唔開其實問題好多:58:
即場望望,唔岩睇過第二盒最好,唔知要啡盒唔開果D人兄,想“全新未開”放上老虎,定係鍾意抽盒旦啦:he:
所以我如果要後追,寧願要中古或者開過盒,都唔要啡盒未開,因為冇保養既啡盒未開真係SAD左冇人幫到你:68:
頭像被屏蔽