Toysdaily 玩具日報

人地已經玩緊黑色jordan 我隻紅色23還未有貨取

想請問換件有消息未呀?一個月都未有!兩千銀個盒擺左一個月了!阿7!
想請問換件有消息未呀?一個月都未有!兩千銀個盒擺左一個月了!阿7!
lst763 發表於 22-8-2013 03:20 AM

我盒紅45個盒等左可能3個月!都重未有!仲係在enterbay 買、所以我諗你都要等多陣啦。係到砌架舖仔,佢都嘔唔到俾你㗎啦,我隻H丅 tron等足一年多(ht買的)V丨P第一時間訂,隻野可能sell得差,拖足一年多,收貨燈壞左,仲等緊修理,所以,唉!爭取權益,都要搵啱人,仲要對方係咪認真處理。
回復 60# billy_chung29

我又點樣係行內人?

POST唔係我開 , 而家的確係我俾左訂 , 無貨收 !

出來投訴俾人話我係打手去攻擊呢間野 !

想問呢間野好大咩??  有咩值得去攻擊 ??
回復 59# seven7

又係問我拎單NUMBER !!   點解連派到幾月幾號單咁簡單問題都要避?

你之前個REPLY都話你公司順序派貨 ! 我就係擔心我唔係受公平對待 ,先買先派, 先公開問你派到幾號 ! (再者呢個問題問左你公司好多次, 我都好奇怪你公司點解一直避左唔答)

若我先公開購買日期, 你想點兜都得啦 !
回復  Mcgarden

請問單number系?然后我們回答你派到幾月幾號,可以嗎?
seven7 發表於 22-8-2013 12:33 AM

大哥..5月2號7點左右單..幾時先有??
回復 60# billy_chung29

真係奇怪 , 各下憑咩推斷我係行內人呢??

首先我講既訂左未有貨 , 有單有據, 呢d全部係事實 , 唔係造謠抺黑

第二, 我每一個回覆 , 絕無提及第三方公司 , 攻擊佢邊個得益?

第三 , 一直我只係要求要貨 (最好情況) , 唔得就俾個期限(其次) , 再唔係過左期限都收唔到貨就退訂(最壞情況) , 上述三個要求過份咩 ?

第四, 我如何組織 ? 如果我分身開唔同account去攻擊人 , 一早俾版主check到IP Block左啦 !

我都明日呢件事生產商需付最大責任 , 但店舖收得訂 , 理應亦要為客戶去解決問題 , 唔係一味推 !

由於呢度好多苦主同呢間店訂, 生產商E記又唔受理, 自己私了追又追唔到 , 先公開去追  ! 若果咁都叫組織攻擊店舖真係無野好講 !

再者 , 如果店舖係負責任既話 , 佢大可以利用呢件事清楚交帶件事及往後安排 , 等人有返信心 , 咁咪仲有更佳宣傳效果 !

下次去懷疑人前 , 請先提出合理理據, 如果唔係幫人卻帶來反效果 !
7仔老細,我訂時就話6月尾7月頭有,
跟住就話過左動漫8月中先有....
最近問就9月尾
你收得客錢做野跟足d得嗎?
9月尾比唔到貨,你應該比人回水啦
各位在Seven已訂Jordan而未獲發貨的客戶:
如之前回答一樣,我們一直和Enterbay 就關於Jordan產品的派發 一直保持聯系,我們訂貨單上 三份二 之貨品已於首兩批 獲分發來貨中,根據訂貨先後次序派發。(  部份五月二日或  以後的訂單仍未派發)
另外,預計發貨日期及產品其它相關消息,包括其更改或延誤,亦是生產方所提供。Seven  一直把各項訊息通知客戶,而第三批貨按生產方提供發貨日期是九月底。
事實上,是次的發貨延誤及零件更換問題,已遠超出作為零售商一般的責任範圍和能力所及,我們是需要生產方協助,才可最大滿足客戶以上的要求!我們亦理解Enterbay已把事情積極處理中。
(以我個人理解,這缺貨情,其它在港及世界各地區的零售都有所出現)
在此,再次多謝顧客們的關注和諒解,我們會秉承一向優質的服務水準,回饋一直支持Seven 的廣大客戶!
Seven對仍未獲派貨的顧客們,表示歉意!Seven 承諾繼續
跟進,亦歡迎電郵我們了解最新情況 : alphac.7@gmail.com
如之前回答一樣,我們一直和Enterbay 就關於Jordan產品的派發 一 ...
seven7 發表於 22-8-2013 04:29 PM

如果9月底都無貨可以退訂嗎   ?
街有,你無.
當你返貨比其他零售商都要遲的時候,真係找不到再幫襯你的理由
回復 68# seven7

到時預計返貨返到幾多隻??  如果又係只得10隻8隻 , 咁件事即係沒完沒了?

點解唔俾埋個期限?
如之前回答一樣,我們一直和Enterbay 就關於Jordan產品的派發 一 ...
seven7 發表於 22-8-2013 04:29 PM

睇完閣下呢段咁官腔既回覆,真係唔知好嬲定好笑。

你話你地公司一直同Enterbay有聯絡,但我地啲客仔就完全唔知情。明知到貨有問題就跟足啲,打電話通知受影响既客仔,咁人地條氣都會順啲,就唔會好似依家咁要係呢度解畫啦。

等唔係問題,無貨派亦唔係罪,我地亦知你唔係生產商,但你可以追緊啲生產商要佢俾個期嘛,佢都有收你錢,係咪?你點都可以向佢施小小壓掛?如果你地公司真係有試過施壓,你可以主動啲話俾客人聽, 唔好下下要人地打黎問先講,答嗰時又無禮貌,一句:”唔知,無消息!” 就想收線。做野咁俹簁,都無下次幫襯你。

老老實實我上星期打俾你地公司查詢有關換件事宜,你地員工(唔知係咪你本人)話會覆番我,但到家陣連影都無埋。想問下麻煩你俾個期我關於換件事宜,我已經等左差唔多三個月。

我唔係要你當我貴賓咁招呼,只係想得到一啲禮貌既回覆。麻煩你地自己公司好好自我檢討一下。
睇完閣下呢段咁官腔既回覆,真係唔知好嬲定好笑。

你話你地公司一直同Enterbay有聯絡,但我地&#2187 ...
samuel2 發表於 22-8-2013 07:05 PM

CHINHG 講得岩!!!完全比到收左錢就算既感覺!! 我都等緊回覆換件幾時有!!
經過今次,我一定唔會再去7仔訂野!
問佢野好似欠左佢咁,仲要比個唔願答你既樣你睇...
大佬...你拖左咁耐,自己主動同客交代下啦
6月尾拖到9月尾,你主動交代下都無咁嬲啦
不如睇下呢次點埋尾好過 !