Toysdaily 玩具日報

[新品消息] [PS3] - 聖鬥士星矢 Brave Soldiers

其實我覺得隻game係幾好玩,只不過係啲過場太沉悶同要襟太多制,連貫性唔夠強,所以我每玩一陣都要抖下,有時實在太悶同埋一個人物打得太多次。
對打起上黎感覺就真係幾正,尤其出絕招時,好熱血,不過略嫌出得好慢同要極埋身,如果網上對戰未必有機會出到。
隻game我會俾75分,如果有齊晒咁多個人物同故事就一流。

P.S. 我玩Normal故事mode差冥皇篇完成埋100%就轉玩其他模色,各位師兄加油。:77:
我都有玩開GAME,覺得呢隻BRAVE格鬥遊戲有太多改善空間,最主要係遊戲系統,操作流暢性,協調性,連段性,打擊感都做得不如理想,反而之前隻戰記打得好爽好過癮,因為有得亂砍人+速度感,不過最主要係戰記有個好特別既遊戲系統做賣點"爆衣系統+小宇宙爆發"而DLC方面兩款都有,笨大點會出隻GAME唔撈一筆咁笨!
有冇巴打可以解釋一下每一關要挑戰ge條件????
小弟唔識日文, 有d都可以估到少少, 但有d真係完全get唔到....
請問可否幫忙??
我對隻game都好失望.....上集好玩好多, 可以行12宮打雜兵, 仲以為今集可以係海界打雜兵.....欣賞下海界風景{:2_327:}......公仔畫得好樣衰(星矢神聖衣大招CLOSEUP塊面果個樣{:2_303:}.)...對戰背景勁HEA.....簡單化左....由其極樂世界地下D花係平面既.......上集雙魚宮條玫瑰路D玫瑰都識郁下呀.....今集不停對打好悶呀........(開黎玩左半粒鐘已經無咩心機....)
其實細個已經一直期待星矢GAME可以好似上集星矢戰記咁可以打雜兵...由銀河鐳台開始打到冥王(可以分上下集), 當然一定要有神鬥, 海鬥打啦, 不過無啦.....呢一生只有失望....{:2_309:}
今次隻GAME水準感覺同PS2隻聖鬥士差唔多,PS2果兩隻GAME我依家都仲響度,只係今次畫面好咗少少,玩耐真係有d悶,算!為咗唔好浪費隻GAME,以白金杯為目標!
小弟唔識日文, 有d都可以估到少少, 但有d真係完全get唔到... ...
ymho218 發表於 21-10-2013 10:59 PM

邊關有問題 ?? 如果每關都寫就太多 work load la ...
我仲未入手…………………………………………
隻game入手前最好考慮下,響格鬥遊戲來講唔係話好特別,遊戲系統都唔係好有特色,但個人都覺幾好玩既,不過全隻game就只係單純對戰,要買真係有愛先好買!
小弟唔識日文, 有d都可以估到少少, 但有d真係完全get唔到... ...
ymho218 發表於 21-10-2013 10:59 PM

我暫時都係估到幾多玩幾多~~~有諗過用手機影左再google~~~{:1_220:}
終於打到冥王~~~就完~~~~{:1_214:} 睇畫面好正~~~又唔難打~~~我玩NORMAL~~~不過有D角色要出超過15HITS以上考起~~~:die: 生存MODE打完黃金準備傳說級~~~:D
終於打到冥王~~~就完~~~~ 睇畫面好正~~~又唔難打~~~我玩NORMAL~~~不過有D角色要出超過15HITS以上考 ...
黑色三連敗 發表於 24-10-2013 01:29 PM

要打 15hits 唔難 ga ... 用輕拳打3~4下 停一停 再打 3~4下   停一停 or 完成全 combo 就有 ... 如果喜歡可以+ 絕招 (如 天馬流星拳) ...
謝各位有心人, 故事模式已經全部100%
小弟想問問, 一輝同阿瞬係咪都有黃金聖衣???另外星矢係咪有埋奧丁聖衣?????
謝各位有心人, 故事模式已經全部100%
小弟想問問, 一輝同阿瞬係咪都有黃金聖衣???另外星矢係咪有埋奧丁聖 ...
ymho218 發表於 24-10-2013 05:26 PM
係就係有 ... 不過應該係 DLC ... 仲要係未出果隻 ...

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x
今日有DLC DOWNLOAD
不過只係得星矢, 魔鈴佢地GE練習服.....=.="!
其實呢隻星矢預咗同上次同隻一樣都搞DLC,不過都只係花少少錢,都仲豪得起~