Toysdaily 玩具日報

[新品消息] [PS3] - 聖鬥士星矢 Brave Soldiers

呢隻買硬~~~~歡迎挑機~~~
黑色三連敗 發表於 2-10-2013 09:46 PM

打星矢可能你唔夠我來{:1_214:}

:64:  講笑的
打星矢可能你唔夠我來

講笑的
mushroom 發表於 3-10-2013 05:46 PM

月尾自有分曉~~~~{:1_214:}

http://youtu.be/VK6ajgHw9R8
Vince 發表於 11-10-2013 11:41 PM

正~~~邊個師兄想挑機~~~PM我~~~{:1_220:}
其實在下最想佢出北歐篇,打神鬥士,反而佢咁多集都冇出過,,,
正~~~邊個師兄想挑機~~~PM我~~~
黑色三連敗 發表於 13-10-2013 08:58 PM

我又挑..................:34:
可識部ps3仲未拎去維修............:80:
雙子神都出了..............

遊戲片頭https://www.youtube.com/watch?v=MlNSWHFeiAI&feature=youtube_gdata_player
寫下 game 評先,基本上一早已經預左佢唔點。而玩落到低有幾差呢…

1)聖衣唔會打得欄,亦冇得爆開。(自爆狂紙龍除外)
2)除左5小強,所有人都要打story mode出黎。想玩黃金 online 對戰唔該你打爆 story mode 12官先。而作為星矢粉,到底打過幾多次12官呢。
3)個場4 4方方,冇野會打得爛,亦冇野比你打欄。
4)過場只有紙版人對話。咩年代牙。做下過場有幾難。

雖然我口話佢欄,但我幾 like 佢用重整過 tv版既畫面做過場。同埋我琴晚一口氣過左12官同打左幾過海鬥。(由9點打到4點)
:67:
寫下 game 評先,基本上一早已經預左佢唔點。而玩落到低有幾差呢…

1)聖衣唔會打得欄,亦冇得爆開。(自 ...
Vince 發表於 19-10-2013 01:05 PM

仲諗住...會扣到甘上下血....會爛聖衣....

同PS2 一樣, 第二集比第一隻 簡化。
Yes, the game is rather disappointing.  Seems very low budget but at least you get to play the Poseidon and Haydes chapters.

你好, 本人要預先申報先, 本人無意開戰, 如覺得以下GAME評講得不對, 敬請見諒:64:

本人是星矢迷, 買PS3為的就是打聖鬥士星矢GAME, 星矢戰記和現在出的brave soldiers我都有買, 而且亦開始玩brave soldiers, 兩者GAME可以比較一下, 如此同時亦想回應一下ching的評價.:64:

1) ching所以講的聖衣打唔爛, 其實戰記都係一樣打唔爛, 而戰記五子無聖衣打的場面是後加的免費DLC
2) 我覺得打story mode無問題, 而且流暢度對戰時比戰記快好多, 至於ching講要爆晒12宮才玩到1 by 1對戰, 我覺得無問題, 戰記都係爆左mode才玩到其他關.
3) 其實戰記個場都係四四方方... 另外就是brave同戰記一樣, 有野可以打爛, 本人不是玩開game, 所以有時會亂打一餐... 戰記由於似無雙方式, 所以主力打爛野去升lv, 而今次brave都一樣, 但不同的是, 主力是以一對一方式打, 所以只要不是對著目標打的話, 就會打爛野, 例如白羊座的石像, 雙子座的石碑, 獅子座的石獅子等等...
4) 今次主要係1對1戰鬥模式, 其實BANDAI可以唔加過場對話, 重點係加左至少可以見番當年的動畫片段, 而不是個D紙板人
5) 今次brave的人物好睇左順眼左, 無戰記個種3D得黎又三尖八角...
6) 人物方面, 無疑今次brave多過戰記, 好多人物都不需DLC, 方便了不少

可能我對game無太高要求, 所以今次brave算是俾到我少少驚喜:78:
你好, 本人要預先申報先, 本人無意開戰, 如覺得以下GAME評講得不對, 敬請見諒

本人是星矢迷, 買 ...
J子 發表於 20-10-2013 01:18 AM

J子~~~冇問題~~~以咁溫柔方式表達自己對此GAME既意見~~~絕對唔叫開戰~~~:shy:

我自己以前都係星矢粉絲~~~夜晚聽住譚生首歌睇星矢~~~買他的特刊~~~:$ 只不過熱情已過沒有買他的玩具~~~~:unhappy:

首先VINCE兄講D野其實OK~~~如提昇第7感可以爆衫之類~~~不過以B記技術黎講~~~可能出2,3隻之後有機會做到~~~{:1_237:} 而打12宮先出其他黃金聖鬥士我都覺得冇問題~~~而場境又好似有打到跌石頭(不過唔記得邊關)~~~雖然過場得紙牌人~~~但全語音+舊動畫照(睇番個個好似邪神咁~~~:()~~~我完全投入~~~:) 人物好過上次~~~我冇玩過上集~~~因為D公仔好唔得~~~:cool:

唯一唔得係~~~我覺得唔出左邪武佢地做開始先~~~爭黃金聖衣~~~先開始12篇~~~而且冇北歐~~~同電影如太陽神~~~{:1_229:} 而且出招~~~照計個個都好多超必~~~我仲摸索緊點出~~~冇說明~~~{:1_210:}

我到而+覺得瞬幾好用(只試左5小強)~~~用黎挑生存MODE唔錯~~~:71:
J子~~~冇問題~~~以咁溫柔方式表達自己對此GAME既意見~~~絕對唔叫開戰~~~

我自己以前都係星矢粉 ...
黑色三連敗 發表於 20-10-2013 03:51 PM

我上一集係唯一隻打到白金盃