Toysdaily 玩具日報

[Hot Toys] Hot Toys – MMS200 – Man of Steel: 1/6th scale Superman

我16號訂, SB 已經打左俾我, 睇黎無乜人訂喎~~
岩岩收到電話可以攞貨
我14號都無電話既?

唉!如果係都要執著呢啲「瑕玼」,單係全部ironman mark乜mark物、robotcop 膊頭關節位嚴重錯誤做低晒,人跟本穿不上;素體八成前臂過長,高度更大部份沒跟足真人,enterbay 籃球員最重要擺slamdunk姿勢,雙膊完全唔掂,HT 槍械幾乎無枝合比例,phicen同hotstuff 雙膊過橫身型過於大件胸部過大等等..... 要挑剔多的是,咁又如何呢?

Superman "S"logo 真係做細咗做低咗,但係胸肌同時都比主角細咗窄咗,係咪應該開發專用素體比佢呢?

再講「你」講人,人都可以講「你」啫,何况多數都係講希望玩家放低啲,多年來TD已經變成一有新産品,就變成photohunt 遊戲彈三彈四,有人post 自己玩具影得靚靚企圖交流時,又再一次被彈三彈四,目的究竟想點? 改變生産商態度?咁有多少人認為因為咁有效?

掉返轉頭想,生產商於全世界訂就收了,生產量生産成本計好晒,唔改跟辦岀都無佢乎,真係會因為討論區鬧爆而改變?誰擔保佢哋有睇? 個人認為無人落單或者不夠數,先有可能因市場作岀改變囉,可以全球聯手唔訂嗎?

再講,「呻都唔比呻咩,言論自由!」試想想「你」返到屋企,不停同屋企人鬧爆政府乜乜物物,公司老闆乜乜物物等等,整個屋企會點?我就想像唔到呢個家會幾和諧,同時會改變到件事囉,如果係咁講來做咩?發洩係咪要用第二個方法呢? 再者「批評」有何難度?8歲小朋友都當眾鬧自己父母唔識教仔,我唔覺會係某些人嘅特殊技能囉

我都知點講都改變唔到,所以我唯一可以做,少啲上TD囉
其實呢度早已唔係討論區,而係一個宣傳平台。
所以你的言論如果對產品銷售有負面影響就會惹打手出嚟攻你或admin
cut post。這裡沒有討論,只有生意。

我已轉去fb 1/6 group玩,冇嚟呢度一排了。fb好玩好多,遇到滋擾你的
人可以block咗佢以後唔使篤口篤鼻,上載又方便快捷,何必嚟呢個日久失修又
唔update又易洩露私隠嘅地方討論呢?

當這裡是買賣工具,收吓免費消息算罷

fb 見(如果你未被block的話)
雖然明顯S細咗,領高咗係未盡完美,不過唔好再拗啦:68:
16號單有得拎係咪要分VIP同NON-VIP﹖我NON-VIP 16號單仲未收到電話呀:79:
其實呢度早已唔係討論區,而係一個宣傳平台。
所以你的言論如果對產品銷售有負面影響就會惹打手出嚟 ...
lolol 發表於 18-12-2013 03:40 PM

無join,就咁 fb 1/6 ?

回復 514# 特級豉油

我覺得[講]都有好多種.
例如出貨時間長,人吔講到明要等,但都拎嚟嘈.
定係真係遲咗,又遲咗幾多.

好多嘢講感覺嘅,點解Ironman啲人走去度比例會畀大部份人話吹毛求疵.
但Elder P仔就倒返轉頭,話無問題嘅人只係少數?
唔係一[彈]就等於photohunt,就呢隻嚟講.大家都只係[講吓],係無人[小]嘅.
(得一兩個單單打打,但無人和應丫,係咪先?)
並唔係少少嘢講到天大事情,講到隻嘢唔要得嗰種.只係討論下,其實可以更好啫.
就我自己無研究設定,但擺開body唔講,我第一日就已經覺得件衫怪怪地,但講唔出.
咁睇圖之後咪明囉~我認同佢吔無講錯唔代表我要對隻12吋不滿.
我自己就好滿意隻嘢(已拎)

我自己都好討厭係又鬧唔係又鬧,好似一幫HT口就係畀人買通咗咁.(我都畀人話唔少)
但倒返轉亦唔駛一有人話做錯咗就等於搵嘢嘈.我覺得之前幾頁啲討論都算和平理智丫~
師兄會唔會認真咗少少.
剛剛打電話toyhunter
派貨去到六月十八曰全日.
取貨點在信和,各位Ching留意。
4點半已經拎左了,現場冇人:77:
唉!如果係都要執著呢啲「瑕玼」,單係全部ironman mark乜mark物、robotcop 膊頭關節位嚴重錯誤做低晒 ...
特級豉油 發表於 18-12-2013 03:05 PM

實個位師兄冇講過你講既BODY問題,只係好理智咁講領口可以大少少,S可以大少少.....
呢兩點都係HT絕對可以輕易改動既,我睇唔到成本同技術既問題......

佢唔係講咩位多左幾MM之類既說話,更唔講得上彈三彈四.....
如果有人想唔要可以pm我呀!:help:超想要!:handshake:

我的猜測沒有錯

HT 其實沒有更改素體,只加長腿部

頭雕加大重整,所以比老超人更高大 (現實中剛好相反)

現在 HT 只會用成本最低的方式來調整問題 {:1_210:}

圖主OMG通知, 不願意圖片被轉貼, 因此圖片已刪除, 謝謝
MAX
我的猜測沒有錯

HT 其實沒有更改素體,只加長腿部

頭雕加大重整,所以比老超人更高大 (現實中剛好相反 ...
Gretzky99 發表於 18-12-2013 09:48 PM

如果用新body但加到千6千7,你會買咩?
如果用新body但加到千6千7,你會買咩?
mansit 發表於 18-12-2013 10:22 PM

而家好平咩???? {:1_216:}