Toysdaily 玩具日報

[Hot Toys] Hot Toys – MMS200 – Man of Steel: 1/6th scale Superman

係呀, 不過唔講啦, 話鍾意S字低d都比人挑.
chankb 發表於 17-12-2013 10:03 PM

雖然話已經係出貨冇可能改……
唔係無中生有,真係一個顯眼既地方……
ht出得唔似,咁話唔似唔得咩?
我唔覺得係應該被挑既事黎……
同當年日本雜誌影貓女廣告相時搵舊爛石做佈景,
有一大班人即刻鬧唔切ht話用舊爛石就收人一百幾十地台錢 ...
chshting 發表於 17-12-2013 07:10 PM

唔係嘛?「膠登」成咁?(�O�;)
HT隊長提提大家

訂左果d人彈3彈4! 又要嘈又要買?????
無訂果d人彈3彈4!買都無買,出咩聲????

總結 : 所有批評者收聲! :34:
回復  jozy

個S字貼禁低既?
chankb 發表於 17-12-2013 09:32 PM

只係body問題啫,無可能每個角式岀一個專用body啩
咁都仲有得挑剔
真係好痴缐
肥波地就肥波地
到換返靚仔波地就話s字低左唔知幾多mm
會唔會到頭雕出 ...
mihimandy 發表於 17-12-2013 09:49 PM

笑死我XD

「真人有面毛,figure無嘅?呃錢!」
係呀, 不過唔講啦, 話鍾意S字低d都比人挑.
chankb 發表於 17-12-2013 10:03 PM

chankB使乜怕??邊一間廠都好! 就算出得幾好! 有讚一樣可以有意見!
呢個叫討論區呀! 你都係針對隻野講左一句野者,諗到乜問題咪直接講囉!  咁都唔俾講?
不如叫大文 HT隊長同 玩具fan自己開個HT歌頌區啦! 入去成班一彈即ban啦笨!:73:

其實領口同S 距離,已經講0左好耐!

但HT都始終無改到有D失望!:sad:
但改了波地,總算是好事!
收唔收貨?要睇大貨啦!
唔好嘈交啦!:ar:
雖然話已經係出貨冇可能改……
唔係無中生有,真係一個顯眼既地方……
ht出得唔似,咁話唔似唔 ...
neo.L 發表於 17-12-2013 11:28 PM

平心而論,我認為只係真人同figure身型不一樣先會咁,緊身衣係度身訂造,即使為你訂造一件,喺s logo不變下都會跟主角不一樣,何況1/6? 適當調整無傷大雅
平心而論,我認為只係真人同figure身型不一樣先會咁,緊身衣係度身訂造,即使為你訂造一件,喺s  ...
特級豉油 發表於 18-12-2013 12:28 AM

我都同意!

不過睇真D個S成個細左!
但身型就超正!

我都同意!

不過睇真D個S成個細左!
但身型就超正!
seals 發表於 18-12-2013 12:34 AM

如果咁睇
個S細咗少少
條領都係高咗少少,
加埋領邊太粗(我估係按比例出幼邊做唔到[三條線])
本來樣樣單出都唔覺有問題,三樣加埋就礙眼
如果咁睇
個S細咗少少
條領都係高咗少少,
加埋領邊太粗(我估係按比例出幼邊做唔到[三條線])
本來樣樣單出都唔覺有問題,三樣加埋就礙眼
不肖生 發表於 18-12-2013 12:55 AM

同意,其實身型我都收貨!
還是看看頭雕!

回復 481# neo.L

跟本呢d問題一早已經在不同forum有人講過, 領口太高, S字太細, 不過近來呢處好特別, 講事實要比人挑機, 講吓個S字貼底咗 又比人話要bid件原裝一比一自賞, 遲早有人會冲出黎話諸多意見不如自己開間廠自己啤啦苯, 但係個班友仔咪又係得個up字, 自我幻想制作過程, 再自編自導自講到好似親手造過隻公仔一樣, 老老實實, 個S字咪又係同胞工友們貼上去.

高咗就係高咗, 低咗就係低咗, 細咗就係細咗.  明顯到不得了, 點解要扮睇唔到?  睇到又要作十幾萬個自以為是既理由去解圍, 除非你入咗好多貨等散, 唔係真係唔知有乜謂.

唉...都話唔講啦:38:
回復 490# 不肖生

件衫有彈性, 可能拉吓扯吓移動吓會好d.
回復 483# lili

仲之彈HT 出品就唔得,~~~~~~~~~~~~~:38:
回復  neo.L

跟本呢d問題一早已經在不同forum有人講過, 領口太高, S字太細, 不過近來呢處好特別, 講事實 ...
chankb 發表於 18-12-2013 01:16 AM

只係每人要求丶執著程度高低不同,但有時呢啲物理衍生問題,始終要作岀平衡,即使ht 高科技到岀一個連肌肉紋理大小分佈跟主角一模一樣,我都唔相信衣服質地紋理都可以完全縮小到1/6,又何必太過執著呢?上文我都post過,拍戲戲服為主角而做,1/6 緊身衣為figure 身型而做,各方面1/6 figure真的可以完全終實呈現?

我個人就先網上睇完官圖,再去ht比較實物,覺得係影得衰,所以都訂了;如果真係接受唔到,現又既成事實,不如放過佢,期待下一隻自己滿意作品先岀手仲好過,無謂激氣吖,玩具啫又唔係咩價值連城嘅藝術收藏品,真人1/1蠟像都有呢啲問題啦係咪?