Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 幾年冇去日本,結果係買到一發不可收拾 [加左九州動漫玩具店地圖]

回復 43# bbf1125

我今趟其實都冇乜點坐九州d特色列車 {:1_198:},因為d火車班次唔就我個行程,只係專登安排咗坐SL人吉。{:1_208:}

由布院之森又真係幾靚仔,有機會都想坐吓,不過就唔會再去由布院lu,覺得果度太商業化,同好鬼多韓國人 :*
回復 45# 70's

乜好似咁.........空曠 :44:
溫泉我比較鍾意d露天、大自然環境嗰類。
黑川溫泉都幾啱我。
回復  bbf1125

我今趟其實都冇乜點坐九州d特色列車 ,因為d火車班次唔就我個行程,只係專登安 ...
kaijinx1 發表於 17-6-2013 18:13

我近呢兩次去 aso farmland 夜晚都有好多韓國團入住, 係溫泉又冇禮貌又大大聲講野唔會顧其他人 :*
回復  70's

乜好似咁.........空曠
溫泉我比較鍾意d露天、大自然環境嗰類。
黑川溫泉都幾 ...
kaijinx1 發表於 17-6-2013 18:27

咁下次你可以試下去四國既祖谷溫泉, 果到真係完全同大自然溶合 :handshake:
咁下次你可以試下去四國既祖谷溫泉, 果到真係完全同大自然溶合
bbf1125 發表於 18-6-2013 11:59 AM

好介紹 bbf兄 :handshake:
在個山谷裡面,對住溪流,正正係我like嗰類型 :D
仲有秘湯会個燈籠,吸引力大增。
幾年前住過一間長野縣嘅秘湯溫泉,對我來講係幾有趣嘅體驗:
http://kaijinx.blogspot.hk/2010/08/blog-post.html
我近呢兩次去 aso farmland 夜晚都有好多韓國團入住, 係溫泉又冇禮貌又大大聲講野唔會顧其他人
bbf1125 發表於 18-6-2013 11:58 AM

同意,今次九州行之後,韓國人喺我心目中個印象就只有冇禮貌同埋嘈 :53:
兜口兜面諗住同佢地點吓頭打個招呼啫,佢地竟然係完全唔理我。
照道理點頭打招呼應該全世界都通用啫,冇理由對佢地唔明㗎。
好介紹 bbf兄
在個山谷裡面,對住溪流,正正係我like類型
仲有秘湯 ...
kaijinx1 發表於 18-6-2013 14:54

長野個溫泉好正下 wor :handshake:

不過我應該冇乜機會可以去到, 因我只可以係農曆新年放長假, 但呢段時間又係日本冬季, 我好驚大風雪攪到邊到去唔到失晒預算, 所以我每次都只可以向南走 :42:

出年新年我plan 緊可能去呢間溫泉酒店 :handshake:

http://travel.rakuten.co.jp/HOTE ... 63101117154031.html

kaijinx1 兄得閒都可以去我個 blog 到參觀下, 雖然好耐都冇update 過連11年個遊記都未完, 但我得閒會再update 下架 la :35:

http://blog.yahoo.com/_2HWPX5IMYTE4QFI5TJOWWZZAYY/articles/page/1
同意,今次九州行之後,韓國人我心目中個印象就只有冇禮貌同埋嘈
兜口兜面諗住同佢地點 ...
kaijinx1 發表於 18-6-2013 15:07

我既經歷係比個韓國人係後面撞埋黎差d 跌低, 跟住佢仲講一大堆韓文, 雖然我唔知佢講乜, 但睇佢既語氣同表情肯定佢係媽緊我 :* :53:
回復 52# bbf1125

我個blog係完全荒廢咗 :56:
bbf兄 去完祖谷溫泉記得匯報一吓,四國我仲未去過,好有興趣。
冬天去都好正,落住雪浸露天溫泉 {:1_238:}
不過就要帶好多厚衫褲,行李冇乜位剩去裝戰利品。
回復 48# bbf1125

我去嗰時有勁多內地人,以為自己去咗大陸
回復 50# kaijinx1

如果師兄鐘意自然景色,到九州要去高千歲
回復 53# bbf1125

我嗰次喺aso 火山遇到一批内地人,喺Aso farm 同佢地一齊check in ,嘈到不得了,再喺温泉見到佢地,嘈到不得了重玩轉浴堂
回復  kaijinx1

如果師兄鐘意自然景色,到九州要去高千歲
70's 發表於 18-6-2013 09:45 PM

too bad.  今次係skip咗成個宮崎縣 :79:
回復 57# 70's

都唔知係唔係呢個原因,總覺得今次九州d本地人冇我想像中咁nice咁好客。
情況正如我地俾d自由行蹂蹸咗咁多年,對d強國人都冇乜好感。

回復 58# kaijinx1

下次去九州一定要去,包你鐘意!