Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 幾年冇去日本,結果係買到一發不可收拾 [加左九州動漫玩具店地圖]

回復  Panzer

阿伯同阿婆先至有閒錢。
成日見日本d後生得部手機影相,反而係d阿伯同阿婆個個都有單反。 ...
kaijinx1 發表於 13-6-2013 15:29

sorry kaijinx1 ching 部 ipad d 玩具店資料唔見晒, 知係比我老婆 del 晒 :time:

間野係 JR 博多站 筑紫口 對面一幢大廈 6/F, 係下面都見望上去都見到個6樓外牆寫住鐵道模型架, 詳細地址等我得閒先再上網搵 :64:
回復 31# bbf1125

會唔會係呢間?
http://www.karamatsu-train.co.jp/hakataekimae-index.htm
不過係8樓...
魚魚係天神果到好多囡囡架
bbf1125 發表於 14-6-2013 12:40 PM

係呀,果日我响Solaria Stage門口逗留左好耐,似乎果度係d囡囡集合等人熱點 {:1_221:}
回復  bbf1125

會唔會係呢間?

不過係8樓...
kaijinx1 發表於 14-6-2013 15:05

係呢間 ar 記錯左樓層 tim :shy:
回復 34# bbf1125

咁我可能去錯咗地方。
我上過去見有間舖主要係賣鐵道嘢(例如d車飛、車牌之類),會唔會係另一邊有另一間賣鐵道模型而我冇留意?
[im[/img]回復 35# kaijinx1

Did you take this train

and get this?

回復  bbf1125

咁我可能去錯咗地方。
我上過去見有間舖主要係賣鐵道嘢(例如d車飛、車牌之 ...
kaijinx1 發表於 16-6-2013 23:22

{:1_236:} 應該係呢間 wor 我之前去都見有少部份中古野買 wor
回復  kaijinx1

Did you take this train

and get this?
70's 發表於 17-6-2013 10:07

我每次去 aso farm land 都係搭呢架去, 跟住第二日再係赤水搭同一班車過大分 :43:
回復 38# bbf1125

Mine was Bepu --> Aso --> 赤水 --> Aso farm --> 赤水 --> Kumamoto
回復 36# 70's

哩架車遇見過幾次,不過就冇搭過。
今個星期六晚TBB個旅遊節目會講九州。
回復 37# bbf1125

間舖又真係有個玻璃飾櫃,不過裡面得幾架HO火車頭咁多。
或者遲吓等我post張相俾你望吓係唔係你講果間。
我每次去 aso farm land 都係搭呢架去, 跟住第二日再係赤水搭同一班車過大分
bbf1125 發表於 17-6-2013 10:58 AM

我個行程係由布院 -> 黑川 -> 阿蘇山 -> 熊本,中間主要係坐巴士。
Aso farm land我剩係諗到佢套限定海洋堂扭蛋,其實有乜特別嘢玩/睇?
我個行程係由布院 -> 黑川 -> 阿蘇山 -> 熊本,中間主要係坐巴士。
Aso farm land我剩係諗到佢套限定海 ...
kaijinx1 發表於 17-6-2013 15:53

aso farm land 係間resort 佔據左成個山頭, 有個係日本好少有咁大既溫泉區, 同埋有好多戶外活動玩, 亦有d 靜態既野玩, 仲有個小型動物園, 係園內大部份既動物(除左一部份有攻擊性既動物外)都可以比你摸, 而且d 房係獨立一間好似蒙古包咁比較特別, 我近呢六年都會隔一年去住一次合計都去過三次 :64:

http://www.asofarmland.co.jp/hotel/

kaijinx1 兄你去由布院係咪搭由布院之森ar, 我同你掉轉係大分再落由布院跟搭由布院之森返博多 :handshake:

回復 40# kaijinx1

Yes ah, I must watch this!!! {:1_197:}
回復 42# kaijinx1

This beer made in the farm

The farm is so big, the enviroment is so nice, the hot spring there is very good this farm is really good for relax mind and body.