Toysdaily 玩具日報

[新品消息] 國產剎帝利第三次試模 更新說明書 包裝 圖片 #21

小弟也是受害者,作晚上去取回訂金(訂時$1300,收$650訂)。當時已見到一盒現貨放在櫃檯上,個盒超巨大,而且 ...
kitburundi 發表於 19-6-2013 02:09 PM

嘩!又話吾浱貨比香港,代理都係受害者,但又有盒放係代理商度show出來,甘即係?!係d甘敏感的時刻

等你班香港人恨下?
佢見到嗰隻1比72。
亂入!...

Gunpla緊係買翻原廠Bandai啦... 一世人流流長... 反正都砌唔切... 實等到嘅...

至於間甚麼New G嘛... 好多人話佢啲件形... 但小櫻就覺得佢浮誇囉... 隻隻做到咁大比較實精密格...

小櫻上
回復 78# 小櫻

講得無錯 但如果出到好似 MG The O 咁就真係啞子食黃蓮

如果 Bandai 出得又快又正的話 又何須要假手於人尼?
mg the-o 好明顯係用番好多年前胎死腹中嗰套模嚟出,技術當然唔及格,笨呆係自己攞嚟衰。

新消息,大陸網又有新update,  呢件嘢終於有個最終辦拎出嚟,素經劃線加水貼…官圖無限美。
不過無謂幫人出圖,有心人自己search 啦…希望七月真係有現貨啦。
mg the-o 好明顯係用番好多年前胎死腹中嗰套模嚟出,技術當然唔及格,笨呆係自己攞&#221 ...
shingotaz 發表於 20-6-2013 03:55 AM

這個吧

都預左係淘寶買了
佢見到嗰隻1比72。
kogfss 發表於 19-6-2013 03:43 PM

ic..甘我就留意下佢回曬訂金後...有日會吾會有現貨賣呢~:he:
到時咪話要新入會先有貨買囉!仲要係打個(五九七)折比你!:^
如果係甘,甘之前比佢遊說入左會又無貨比的人真係要幫佢去消委會開file

百度開箱文:
http://tieba.baidu.com/p/2421930569
其實已比想像中OK,所以砌緊笨大果D模型時,再看一看其他,原來笨大的是那麼的好!我嗰隻下星期三先到。
中晒招。。。睇國內評測。。。水口,宿膠,錯件,D工人剪水口連零件剪,咩衰野都齊!最初唔係話咩無水口設計架咩1!? 回水呀!!!!詐騙呀!
艾倫的回應:(5)拍照做评测的灯光,过份放大,都会影响照片的整体气氛,观众如果只以此为准,便容易产生误会,建议还是全部数百位已定购的粉丝收到货品后各自做一个评价放到我们这微博来,这样会中肯一点。(4)总体上,实物质感最重要,以1500件塑胶件组合成只有22cm头高的模型来说,跟本每个单独的小小水口或许不足,实在不会造视觉上的一点沙石,因为每件零件实在太细小了。(3)哑光塑料是我们特别引用的材料,旨在让素组的情况下便可以装成几可乱真的上色品效果。而事实在上周的最后组装图发表后,真的成功让一些粉丝误以为是完成品呢。证明我们这样部署没有错啊。而需要使用活勋模具来用多面出模才能生产。所以有些部件上会留有一些夹口线,这是塑胶生产的自然现象,以前也解释过了。除非取消大部份细节,使部件上没有倒扣位,这便可以直接使用上下两块模具生产,这便夹口线可以设在部件边沿,便没有夹口线了(其实只须轻轻用沙纸稍为打磨一下便可以了)。 温馨提示:对於产品质量的评论,虽说属个人自由,但我们希望粉丝们作出个人评论时可以中肯一点,为此我们有点补充。(1)作为1500件塑胶零件的产品,不宜过份放大个别瑕疵来推算有关产品的整体质量。(2)由於本产品细节花纹特多,到处都是出模扣位,不能使用最基本的上下两块模片的模具来生产。

你唔好拜山先講!?國產野真係鑊鑊新奇鑊鑊金
呢隻同15機同一個下場,唔知點收科!!