Toysdaily 玩具日報

[新品消息] 國產剎帝利第三次試模 更新說明書 包裝 圖片 #21

老老實實…對呢隻嘢真係超期待。
生產商玩到咁大,又冇任何評測,對關節强度真係冇乜信心。
大陸網站度個個都提番夜鶯嗰次嘅慘劇,你話驚唔驚?
hg 版已經得過企字咁滯,1/100 可動性應該都係冇乜希望,不過我驚連企都有問題…
回復 31# shingotaz

我在香港訂都唔知有無貨派{:1_206:}
new 朱以通知(唔做香港人生意)!
只售比大陸同包!
頂佢個肺!香港收定果時個價太低就放飛機!唉!
要玩返大陸用千幾人仔買啦!正pK公司!
new 朱以通知(唔做香港人生意)!
只售比大陸同包!
頂佢個肺!香港收定果時個價太低就放飛機!唉!
kikaider7157 發表於 17-6-2013 08:38 PM

比返多d 都唔做?
嘩E個貼真系开眼界,明知佢系贼都仲幫襯而家
重想跪系度求佢貴D賣比你••••••真正是香港乜都有!

比着你做賊,5玩★死尼d犯賤客咪好5尊重
佢地?!
用1k 人仔買都唔係問題,問題係冇初回可動手同激光劍,而且萬一缺件要補件仲煩…
睇重大陸市場係正確方向,不過既然用香港公司掛帥,擺度門都唔該擺靚啲啦。
我覺得今次佢地玩大咗, 佢地以前只出首辨件,自行設計,多數玩1/72 和1/48,儘量避開Bandai常規比例(1/144 , 1/100),重點是小批量生產,售價高,小眾玩意,笨大可以隻眼開隻眼閉。
但今次問題是用鋼模出,一定會大批量生產,如不很難回本(模具費和開発費),因此笨大會看得很緊,所以都不敢在香港售賣,只能北望神州,我想這也是他們這個project的方向。

這間公司和new豬無關係我一定不會信,看他們的宣傳手法和說明書就知道,他們為了這件產品另出一個brand name,就知道他們也有考慮這風險。
岩岩再上網睇睇…原來香港真係出唔到貨,大陸又要拖到七月,話架頭炸型wor。
明知咁高風險做乜一開始唔用大陸公司名出,再用自己公司落訂出貨?
依家搞到全港訂咗嘅都冇貨,作為一間香港公司,可唔可以飲水思源?
最可惜淘佬又冇初回訂…
我都想信呢個計劃new豬有份!有玩開手辨都知呢個計劃開發者係早期new 豬開發ex s gundam!
咁刀冇計了!new 豬有事梗唔上身啦!
小弟托朋友在淘佬以1k訂左!希望堅有貨!
new-g call me refund :oh:
new g 點会冒險仲要做賠本生意吖!
最嬲係new g i連sorry 刀冇句仲要要人夾佢時間上去退定!仲扮晒受委屈!頂佢…………
打開門口做生意都可以禁兒熺