Toysdaily 玩具日報

學會感恩吧,講講Hottoys Ironman Mark vii

頭像被屏蔽
[quote]I think each one can express their own thinking and feeling. You want to be positive or a nice g ...
gl_edmond 發表於 25-5-2013 04:12 PM [/a

All I am saying is be reasonable and respectful.  I do not see anything wrong to be respectful no matter you like the figure or not.

You can complain about the problems but at the same time, when they add something that is not originally included, should we appreciate?  I just can't agree to those who takes everything for granted just because we are customer.
Revenge is profitable, gratitude is expensive - Edward Gibbon
如果唔係變左生意佬,(並唔係憎人富貴生厭人窮:74:)
我記得有句說話,佢係咁講既,"返屋企,享受你既人生啦,HT唔0岩你架喇":blame:{:1_216:},
感恩就唔會,講聲唔該囉:ar:~
出十五機合體既果位係TD既character  CHING,我就真係對深感謝意:64:~
[quote]I think each one can express their own thinking and feeling. You want to be positive or a nic ...
Wtong23 發表於 25-5-2013 10:07 PM

they add something that is not originally included?? Yes, they really do, says Super long delay, incredible increment of the deposit ($200 becomes $1000), 'Good and polite' staff, Good training to customers (patience to queue up and waiting to collect the goods). Appreciate? No way for me, sorry!
:38:回復 40# Code
鬧唔緊要, 吾好又買又鬧咁下賤吧.
感恩是什麼??
1、餐前或餐后对上帝表示感谢。2、感恩是一种处世哲学,也是生活中的大智慧。一个智慧的人,不应该为自己没有的斤斤计较,也不应该一味索取和使自己的私欲膨胀。学会感恩,为自己已有的而感恩,感谢生活给予你的一切。这样你才会有一个积极的人生观,才会有一种健康的心态。3、感恩是你对一个没有关系或者关系不够亲密的人给予你帮助所产生的一种亏欠心理4、对他人给予的恩惠表示感谢。5、带着一颗真诚的心去报答,感谢别人。
1. 啲人鬧有炒家,HT提高訂金去增加炒家成本,但而家又鬧訂金高。
2. 啲人鬧要排隊,HT而家攪網上抽簽,抽到啲人又鬧時間唔啱自已要返工唔得閒。
3. 啲人鬧HT貴,但喱個價錢你可唔可以搵到比HT好?仲有響Yahoo 貴幾倍都有人要。
4. 啲人鬧HT貨不對板,但諗下人地頭雕師專登整個板出黎仲有專人上色,大貨響工廠大批生產點比呀?
5. 啲人鬧HT成日出Ironman丶Batman... 受歡迎賺到錢梗係出多啲喇! 賺到錢先可補貼啲無咁hit嘅產品,好似Noland、Babydoll、Alice、Agent嗰啲冷門角色,賺唔到錢不特只,分分鐘要蝕潻喇!
6. 啲人鬧HT迫佢地排隊幫手做勢,但佢地又唔等少啲人嗰時去訂。
7. 啲人鬧HT啲頭雕唔似,但你又可唔可以用同一價錢搵到比HT似?
8. 啲人鬧HT訂貨要等好耐先有貨到手,但如果快QC唔得,你接唔接受?
9. 啲人鬧HT係香港公司,點解對香港客人唔好,有時冇咗啲海外限定禮物。但又冇諗下香港係最平同最快到貨,仲想點?
總之一玩 HT, D 人便會突然智障,例如經常見到的問題: 今日派貨派到幾時,換貨要點換之類, 白痴都知更係打去 HT 門市問係最快最清淅,但這些問題仍是出現不絕!另外,一玩 HT, 便會要求突然昇高,點都揾到嘢罵,但同時,其實來來去去也是那幾個係度罵!
感恩又真係誇左!收得$等左成年,應份的!但品質真是不錯!
1. 啲人鬧有炒家,HT提高訂金去增加炒家成本,但而家又鬧訂金高。
2. 啲人鬧要排隊,HT而家攪網上抽簽,抽到啲人又鬧時間唔啱自已要返工唔得閒。
3. 啲人鬧HT貴,但喱個價錢你可唔可以搵到比HT好?仲有響Yahoo 貴幾倍都有人要。
4. 啲人鬧HT貨不對板,但諗下人地頭雕師專登整個板出黎仲有專人上色,大貨響工廠大批生產點比呀?
5. 啲人鬧HT成日出Ironman丶Batman... 受歡迎賺到錢梗係出多啲喇! 賺到錢先可補貼啲無咁hit嘅產品,好似Noland、Babydoll、Alice、Agent嗰啲冷門角色,賺唔到錢不特只,分分鐘要蝕潻喇!
6. 啲人鬧HT迫佢地排隊幫手做勢,但佢地又唔等少啲人嗰時去訂。
7. 啲人鬧HT啲頭雕唔似,但你又可唔可以用同一價錢搵到比HT似?
8. 啲人鬧HT訂貨要等好耐先有貨到手,但如果快QC唔得,你接唔接受?
9. 啲人鬧HT係香港公司,點解對香港客人唔好,有時冇咗啲海外限定禮物。但又冇諗下香港係最平同最快到貨,仲想點?

GOOD{:1_199:}
樓主意思OK,係用錯"感恩"兩個字.......
但講真,遲左出貨加少少野唔駛讚到咁....
另一方面我都勁憎D人搵野黎鬧,我成日思疑有利益者有目的唱衰......
10. 啲人鬧HT 無配件,但有嗰時就話阻地方,不如無可以平啲。
11. 啲人鬧HT點解個頭雕出貨時唔改好啲,出貨改咗又話貨不對板。
12. 啲人鬧HT做乜要出2.0,攪到自已舊version跌價。大佬,你買玩具唔係買古董呀!
13. 啲人閙HT跟訂貨時間出貨會益咗啲炒家,到而家抽簽出貨又話唔知幾時攞貨冇得預,分分鐘過咗30日攞貨限期都唔知。
14. 啲人鬧HT加價,越出越貴,千幾蚊隻玩具係搶錢。咁你年年有冇加人工先?出街食餐好啲都要幾百蚊喇,你會唔會話搶錢吖!
15. 啲人鬧HT做乜唔做網上訂貨,攪到啲玩家要排隊咁辛苦。到咗攪網上訂貨,分分鐘一開始就俾炒家訂晒,你想訂都冇機會。
2. 啲人鬧要排隊,HT而家攪 ...
冬暖夏涼小恐龍 發表於 26-5-2013 08:49 PM

師兄講d野好到肉..