Toysdaily 玩具日報

學會感恩吧,講講Hottoys Ironman Mark vii

有部份應同~比左驚喜比我地 90度掌 我知道左之後真係好開心
但要感恩又似乎唔係好合理....始終消費者付款後就應該得到合理的貨品
我們的HT,

願祢的名受顯揚,願祢的貨來臨,

願祢的FIGURE盛行在人間,如同在天上。

求祢今天賞給我們日用的人偶,

求祢寬恕我們的謾罵,如同我們怒插別人一樣。

不要讓我們陷於誘惑,但救我們免於SAD 貨。

阿們。
回復 17# catcat

嘩 hot toy 經:50:
回復 14# lingchung

X2
。。。。。。。。。
一買一賣,要感恩就未免過火了些
利申,我一隻鋼鐵俠都無
熱玩具出了近十個人偶才有九十度手掌,是太遲但需要感恩?
說感恩未免字眼用得太重了,此終都係真金白銀,同用很多時間去排隊訂的。
但我亦不認同部份師兄每次都嫌HT做得差,配件少,頭雕出事,更話發起罷買等言論!
我想如果沒有HT肯花時間心機去出件玩具,又點會有今日南亞人士,C9走去排隊爭埋一份,
如果沒有HT,我諗我們仍然停留響10年前嘅要求,繼續幫襯medicom呢D又貴又時爛figure階段,想玩美版玩具仍然要接受冇detail位,油油出晒界嘅6吋figure嘅年代。
所以我仍然希望HT會一直出玩具,一路出落去!
純粹個人意見,唔啱聽,我都冇辦法:38:
出左十幾隻ironman, 由ironman2果時已經好多人講點解重係出唔到掌
到今日呢隻mk7至出到掌...誠乜意?...我唔會用誠意來形容,我會用 "終於"肯改來形容lor
感乜恩? 我唔明要感乜恩
anyway~ 我訂左mk7  隻野除左個tony頭做得差,其餘我收貨!
Mutual respect btw both HT and collectors are needed.  Collectors should be demanding as we are the  ...
Wtong23 發表於 25-5-2013 03:36 PM

I think each one can express their own thinking and feeling. You want to be positive or a nice guy, it's up to you. I can also ask you: does it make you feel so good and superior when you act as a 'nice guy'?
笑左!是玩具商要感恩!
如果有一日係去到 Hottoys 可以買到自己喜歡的玩具,拎返屋企玩,我會好開心,有滿足感。
感恩  {:1_200:}sorry,   好嘔,真係好嘔
千幾蚊買件玩具,真金白銀做生意我買佢賣,買完要感恩?
感恩就唔駛,不過唔好好似啲人樣樣鬧但又要幫襯咁煩就好啲。
部份同意
同樣我也希望hottoys 學會感恩呀 !
惡魔貓仔 發表於 25-5-2013 03:29 PM

同意, Hottoys 應該感恩. 有咩生意可以收左人大部份錢先再等一年先起貨交貨? 直頭同 D 地產商賣樓花睇齊. 香港人有時真係好 x 奇怪, 買棵菜十月八塊左挑右挑, 買層幾百萬樓就諗都唔諗科錢. 買件幾十蚊的玩具要睇晒 4 隻直角, 仲要四五盒挑盒好的. 買件千幾蚊的貨, 要排幾個鐘隊, 等一年先攞, 攞完仲要感恩. 有無師兄夠膽去 Hottoys 攞貨時叫佢攞多幾盒黎睇下? x, 我都唔記得多謝李家成添, 真係唔識感恩.
有時見D人講HT點差點唔好,但之後又見他們有訂新嘢(之後又再loop過)!如果咁不滿點解要買呢?HT又唔係什麼必需品!好似其他師兄所講”臭你又x"! 真係好難明。