Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[新品消息] 9月 聖衣神話 天馬座 神聖衣 10周年版 (官圖P5)

我相信雅典娜瑞記建議價會是11魚UP
redfish 發表於 21-8-2013 02:18 PM

咁可能到時反嘔城一定會用11魚UP黎賣...
其實大部份要買的都早已經訂了...雖然最近 bandai 大部份貨都返貨十分充足, 但這隻10週年要劈價低於訂價 ...
mythsgod 發表於 21-8-2013 01:34 PM

剛剛到日本網SEARCH下"聖闘士聖衣神話 ペガサス星矢  神聖衣", AMAZON唔見, YAHOO D價都...
瑞記敢收呢個價, 似乎貨量真的有D問題.
頭像被屏蔽
日本虎虎 普遍 9牛 yen 至 10牛 yen, 暫時貨量也不算少, 這隻 星矢配色好看, 所以比較多人買, 另一隻大熱的便是 瞬, 9月下旬派貨, 反正已經訂了, 那時候再看市場會否又炒起
mythsgod 發表於 21-8-2013 02:42 PM

不過聖衣神話 天馬座 神聖衣 10周年版定價是7500日圓, 9000日圓已經是炒價
頭像被屏蔽
改色都炒得起...真係痴線呢個世界
頭像被屏蔽
沒跳水就全部skip
櫃子大小有限
這種幾乎一樣的東西不會放太多心思
對我個人而言舊神話大頭黃金還比較有展示的價值
Bandai 和 EX 合金改色再賣已經是慣用的技倆, 只是我們並非聖鬥士, 同一招數對我們仍然有效罷了......
mythsgod 發表於 21-8-2013 04:29 PM

好彩我從來唔買改色野∼∼∼∼∼∼∼∼∼∼∼∼
改色都炒得起...真係痴線呢個世界
denniskwong 發表於 21-8-2013 03:43 PM

聖衣系列基本上都係痴痴地!
不過其實改色事少,打正十週年記念版事大,而且因為有EX呢個系列會唔會有十五、二十週年都好難講…更何況重要夾十年先出嘅雅典娜聖衣呢…我原本只入EX十二金、冥王、雅典娜嘅都忍唔住入埋五子,其實五子我只鐘意一輝同星矢,不過又覺得冇理由五個少咗三個,所以訂五子我係分開咗兩次訂嘅…:78:
頭像被屏蔽
師兄 你欠隻 海皇 才齊3神啊! 再販 海皇 過幾天應該出貨的了!!
mythsgod 發表於 21-8-2013 05:06 PM

其實我原本只係因為型買隻冥王,不過咁啱十二金出EX覺得幾靚,可以唔使後追慢慢買,又睇得多TD呢度啲相多,所以開始咗,諗住入完十二金就停,點知十年一遇嘅雅典娜聖衣又話連五子出,所以入埋…呢個聖衣坑真係…所以海皇真係唔敢開始…:(
其實我原本只係因為型買隻冥王,不過咁啱十二金出EX覺得幾靚,可以唔使後追慢慢買,又睇得多TD呢 ...
redcat2733 發表於 21-8-2013 05:41 PM

可能冥王,海皇都出ex
好彩只係入返信去補完神五子..要炒就隨便啦
好彩只係入返信:Q去補完神五子..要炒就隨便啦
iamfinethankuuu 發表於 21-8-2013 08:22 PM

我之前無入神聖衣,所以呢套十週年全收:he:
另我依家開始入番黃金EX, 又重開神話之路,而啱啱訂埋EX OCE新生星矢,又要入多五隻:Q