Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 《進擊的巨人》動畫第三期2018年7月22日放送開始

無敵風火輪

漫畫原作:

都預左要開多輯啦,現今動漫趨勢都係咁。
最慘就係有啲漫畫過早動畫化,結果動畫完左但漫畫仲有排先完,最後爛尾。
連第二輯都慳番。
大劍,破刃之劍都係咁。
鋼鍊仲ok係因為荒川功力高強。
除非諫山突然進步神速,否則我睇巨人好大機會都會爛尾。
mudwk 發表於 4-9-2013 11:47 PM

我好鍾意既"中華一番"就係一套經典爛尾作品.......
我好鍾意既"中華一番"就係一套經典爛尾作品.......
sckoko 發表於 10-9-2013 12:19 PM

講起中華一番傳說廚具我睇漫畫數來數去都好像仲差一件咁:44:
講起中華一番傳說廚具我睇漫畫數來數去都好像仲差一件咁
yugi 發表於 10-9-2013 12:39 PM

from 百度, 最後一件係有2隻.....
【玉龍鍋】:其封印於北京皇宮,一共有兩隻。當其由廚具選定的繼承人持有時刀身會出現“鳳瑞紋”與“霸龍紋”,繼承人為所有廚具其它廚具繼承人。據說,只有擁有“玉龍鍋”的人才能擁有其它的廚具,其可以幫助廚具擁有者找到其它廚具(其具體的作用漫畫中並沒有注明)。
馬可果格係咪小丸子?{:1_210:}
我想問剛過去的星期有無得播第23集動畫?
平時我星期日朝早就可以在http://www.bilibili.tv 睇,
但到現在還未見....
我想問剛過去的星期有無得播第23集動畫?
平時我星期日朝早就可以在 睇,
但到現在還未見....
roger528 發表於 16-9-2013 08:10 PM

有,我都係呢個網睇,昨晚已有
回復 240# yugi

Thanks, 我最後在其他網看了

[漫盡] 團長無咗隻手係咪要退休{:1_198:}

比佢單手控到立體裝置, 得一把刀都殺唔到巨人

我即時諗緊會唔會好似鋼煉造隻鋼煉手比佢?
[漫盡] 團長無咗隻手係咪要退休

比佢單手控到立體裝置, 得一把刀都殺唔到巨人

我即 ...
skyhawk 發表於 18-9-2013 03:48 PM

證明團長唔係得把聲, 亂咁推D兵去送死~
快D去到地下室喇~~~~

睇到第6集..個世界觀設定得好特別(第一集確係有令人聯想到現今香港的境況,不過諗深一層其實亦通用於世界,或每人自身問題).卡通表達方式都好華麗,用左好多不同手法,充滿電影感場面震撼..亦充滿謎團,希望唔好爛尾..:71:

三爺眼神恐怖過巨人… :50:

韓吉眼神都好恐怖…:Q

下集第一期最終回~