Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 《進擊的巨人》動畫第三期2018年7月22日放送開始

因為已追到漫畫進度
yugi 發表於 27-8-2013 12:50 PM

冇睇漫畫唔知...不過希望追得貼啦

今集好睇程度只係排係第一集之後......打足全集!!!
今集死戰太好睇了, 人類真係太弱了一擊必殺!
個女巨人好冷靜好聰明, 唔使出招就廢晒男巨人雙手!
漫畫出咁慢原來已經追到喇? 但唔係仲有一次巨人大戰咩?
(都唔知睇唔睇漫畫好...來回渡步中)
今集死戰太好睇了, 人類真係太弱了一擊必殺!
個女巨人好冷靜好聰明, 唔使出招就廢晒男巨人雙手!
漫畫出咁 ...
francis_lks 發表於 1-9-2013 11:30 PM

佢地會再打多次.....{:1_203:}

之後的劇情, 會解開少少迷團...
現時漫畫仲未去到"地下室"{:1_206:}
下期漫畫不會又是回憶吧:time:70年前的真相
冇咁快追到漫畫進度WOR.....9月完 會唔會係2季番呀....

艾倫同女巨人仲要打一場 另外仲有好多戰鬥{:1_203:}

而家先21集{:1_197:}
冇咁快追到漫畫進度WOR.....9月完 會唔會係2季番呀....

艾倫同女巨人仲要打一場 另外仲有好多戰鬥{:1_20 ...
iptinyau2341 發表於 3-9-2013 10:34 PM

動畫用21集做了漫畫3x集東西,而漫畫只出到48集,做到9月仲有幾集動畫,你自己計追到未
回復 225# yugi

有道理:71:

不過漫畫未完 動畫2x集close左咪要開多輯:Q
都預左要開多輯啦,現今動漫趨勢都係咁。
最慘就係有啲漫畫過早動畫化,結果動畫完左但漫畫仲有排先完,最後爛尾。
連第二輯都慳番。
大劍,破刃之劍都係咁。
鋼鍊仲ok係因為荒川功力高強。
除非諫山突然進步神速,否則我睇巨人好大機會都會爛尾。
今期漫畫好正...........

{:1_207:}