Toysdaily 玩具日報

(我都更新左, 請看) Hottoys Iron man 賣買的問題

1.交收約好時間當然要準時啦...但有時如果真係不於無奈要遲都比十五分鐘時間比對方走盞都好合理,但要如果遲半粒鐘擺明hea住遲過黎..換著我一定走人同負佢老xxxx啦2.有啡盒就睇佢D第一手膠紙有無
我都同呢個thompson.moon23  做過交收...好彩冇事, 我諗佢可能系幫某D鋪買貨, 見佢拿住勁多$$$
1. 最緊要做左"不履行交易處理未"?
2. 我在廿who拍賣場十年都未見過將人地件貨掉出閘外 (隻野冇事oY麻)?
3. 記住唔好同低正評多負分者交易
4. 你奪命追魂call佢到步又暗小佢遲到...又唔比開盒咩Q都唔比...條宅男緊係興啦, 下次老虎都收左錢先
5. 從來買家都唔睇賣家寫既條款, 砍頭第一野就係講價

我不評論買家態度,我亦都冇睇過廣告內容
先不講件貨係咪 iron man,如果件野已經過晒保養,我只會買d可以開盒檢查既貨,買 figure 搵完全冇開過既,即係搵自己麻煩,個問題係冇保養,人地有十四日保養,買返黎唔開盒檢查,到已經過晒保養,cut 左膠紙有問題,如果我係賣家個客唔要棧煩到自己,亦都冇理會要個客硬食。所以我買野一定簡開盒買,唔係好鍾意都唔後追,網上賣買一定有風險,鬼叫我自己之前出又冇買到咩。

呢條友係專門代強國人收貨走番大6. 佢為左配合強國人 的強, 驗屍程度亦超強.佢仲有好多ac..想bad list 佢都bad list 唔晒..
唔該師兄,等我bad list哂佢先
條友應該係買手, Y拍好多lee D人, 佢地多數係淘X有間鋪收order, 有人落order先落黎香港收

小弟之前都同lee d人交收過figure, 交收時佢拎住成袋6-7隻神話EX卡隆,好彩佢望兩眼個盒無問題就比錢, 樓主今次唔好彩, 遇到個無品的買家:67:
quote]我今天約交收一隻 Hottoys 的 Iron man Mk 6, 有一個好唔開心的經歷.

約了5時45分在油麻地等, 但我怕會 ...
gl_edmond 發表於 17-5-2013 01:35 AM [/quote]

即時黑名單佢{:1_216:}[
多謝晒各位師兄的意見.
回復 11# gl_edmond

如果係就差少少, 留佢負評, 造福世人吧.....
隻 figure 可以賣咁貴,就係因為未開盒,要追未開過的從來就要承擔呢種風險,俾你開完然後話唔要,隻 figure 揾邊個要?
先唔理佢係咪俾人負評開
佢咁樣既工作態度,我一定唔會買
加上時間都唔就自己,一開始就唔會同佢bid
我係買家,時間當然要就我,就唔到自己,我就去俾錢益第二個
隻 figure 可以賣咁貴,就係因為未開盒,要追未開過的從來就要承擔呢種風險,俾你開完然後話唔要,隻 figur ...
hk小文 發表於 17-5-2013 12:52 PM

師兄, 我好少回應你嘅言論
但今次"不能同意更多":71:
如果俾咗錢先,開盒check有何問題?一買一賣尤其係網上交易都應該謹慎,保障雙方利益。如果我係買家, ...
BabyRainbow 發表於 17-5-2013 07:02 AM

小弟賣嘢會寫明俾唔俾現場開盒check (若全新貨品就一定唔俾), 原因唔係件貨有問題驚俾人check到, 係因為未開盒同開咗盒個價值跟本完全唔同, 若買家係收藏家, 佢一定明白呢一點先至去搵未開盒嘅嚟Bid, 如果個拍賣品描述清楚列明, 而個買家喺拍賣完結前又無提問, 咁以交易細則論就已經表示競投者已經清楚明白.
所以師兄你話俾咗錢就一定要個賣家俾你開盒, 唔俾就會火滾係合理嘅話, 我就唔能夠認同喇:42:
回復 9# BabyRainbow

同意你的說法,沒有理由買幾千元貨,沒有得看(如果比錢先,可以看我接受,看了有問題就比返錢)我好少驗屍官,試過有件冇乜驗,返到家看有問題,條友都唔聽電話,但有些好好會回水