Toysdaily 玩具日報

[ENTERBAY] Michael Jordan 佐敦23號請在此帖集中討論

EB 幾時有過誠信 ... ?
睇黎風雲一役大家都忘記得一乾二淨 :38:
QC差都話有得換、可以等。

而家係偷工減料!諗起都火滾!下次會係點真係不能想像!再見Enterbay, 你咁對 ...
DiceK 發表於 4-5-2013 08:44 AM

之前#45 都好地地,今次#23攪成咁…唉~

林峰話:我愛~我愛~我愛~我愛~我愛~我愛~我愛~ BB
我話:我啋~我啋~我啋~我啋~我啋~我啋~我啋~EB
睇左TD甘多個 JORDAN POST, 可以講劣評如潮!
可以睇得出好多師兄其實都預左入一隻,如果EB 比D 心機出實大把人入啦!
QC 跟足D好似 #45 甘已經夠了!唉。希望下隻 OR 下水 BILL 仔會改下
玩少樣。
其實可能大陸無嚴格QC,控制唔到班生產員工,得過且過係佢哋習性,同大陸做過生意嘅 ...
上下盤 發表於 4-5-2013 10:56 AM

大陸無嚴格QC就梗架喇,但係可以搵個香港人做主管睇住
唔係要佢學 生果逼到富士康咁樣,但係出D咁野就真係想死
個頭見有人POST狂熱請監工,睇黎EB更加需要

EB的全賺理念

由屈人清死貨做VlP開始,已經明白今次事件嘅另一目的,同佢嘅生意手法!首先!在一般生產過程中,棄用嘅死貨散件一定有最少三分一,或者半數不等!呢D出錯又冇用嘅貨就放埋一邊,因為都係錢嚟嘅,唔想嘥。咁淨番較靚嘅就會放喺首輪大家熱搶嘅紅45限量版做宣傳造勢。到白45限量就會比第二差少少嘅貨。到第三輪就係突發嘅香港VlP獨有海外白45限量版,係用嚟清先前批紅、白45sad貨嘅。咁第四輪正式公開發售嘅普通版,就係將紅、白45退貨同工場棄用嘅貨一并推出,包括今次紅23嘅棄用死貨,清埋D先前淨餘物資。而今次阿Bill再一次運用佢嘅小聰明,將程序掉轉,好嘅放喺白23嘅貨作為限定500隻,因為成批23嘅配件似樣嘅就得500貨,仲未計當中仍有小問題嘅!生產壞死嘅貨就掟晒出街,畀D一路恨又買唔到嘅人,同埋街外商舖攞貨,速消。咁就完全合乎一奌錢都不會涉嘅實賺生意嘞!!:p
我們發現從我們的會員所購買MJ#23首批有幾個質量控制問題,我們感到由衷的遺憾事件。我們將有關於這個的特別安排。誰購買了投奔首批交付的所有成員,請把出現故障的球衣或運動鞋,我們的商店在2013年5月13至18之間為一到一個交換!請記得帶上您的收據和的投奔項目中,為了做交流過程。這種特殊的安排只適用於那些在2013年5月2-5日誰做他們的購買。正在出售的所有產品,從5月6日,是從2013年開始交付新一批的,我們已經從生產過程中的變化,以確保新批次將不會有同樣的質量控制問題!這有可能給您造成的不便,我們深表歉意,我們感謝您的持續支持。感謝您的關注!

EB銷售X組

附: 如果您有任何關於這一事件的問題請聯繫我們的店 23323615!
We found there are several QC issues from the first batch of MJ#23 road edition purchased by our members and we are sincerely sorry about the incident. We will have special arrangement about this. All members who purchased the defected first batch of delivery, please bring the faulty jersey or sneakers to our shop between May 13-18, 2013 for a one-to-one exchange! Please remember to bring your receipt and the defected item in order to do the exchange process. This special arrangement is only available for those who made their purchase during May 2-5, 2013. All products being sold from May 6, 2013 onwards are from a new batch of delivery and we have already made changes from the production procedure to ensure new batches will not have the same QC issues! We apologize for all the inconvenience this might have caused you and we appreciate for your continual supports. Thank you for your attention!

EB sales team x

P.S. Please contact our shop on 2332 3615 if you have any questions regarding on this incident!

回復 67# 7仔

趕偷工減料的護具有無的換先。。。
不如成兩盒隊番俾你地,換番兩盒俾我啦。阿Bill, 你甘鍾意show off , 攞曬啲Sad貨,你逐盒逐盒慢慢拆慢慢Check, 記得影張相post出黎,我唸填得滿你架458。
想問問其實兩代頭雕是相同還是有分別的???
回復 70# fishlove9998

紅45同紅23係一樣,白45就多少少蘇根
有心換就成盒換la, 唔湯唔水咁{:1_206:}
有心換就成盒換la, 唔湯唔水咁
air_jordan 發表於 4-5-2013 02:31 PM

成盒換仲死呀,又要拎,仲要盒盒都有sad。換件最好
一對一換,夠唔夠貨換?
唉,我訂咗而家仲末攞,睇到隻嘢有禁多sad位,都唔知攞唔攞好!
冇理由明知件嘢唔得都要比錢咖,都係等多陣睇下遲D嗰批有冇改善先考慮再入,橫掂隻嘢又唔係限量:38: