Toysdaily 玩具日報

[玩具報告] 日本仔的誠信 和 舊物新買-超合金魂GX-13 超獸機神Dancouga

支持合金魂 post !! 恭喜今時今日都仲可以 20K 買到 GX13 !! 實在可喜可賀。
日本人就算 2手嘢,都真 ...
gantz414 發表於 2-4-2013 09:20 AM

Thanks support!! 但HK$2k算是超支了。。。。
請問ching如何在日本阿瑪遜買野?
sabaoth 發表於 2-4-2013 09:34 AM

1. 在Tenso.com開個account(這樣你就有了一個收貨的日本地址)
2. 設定香港收貨地址
3. 在阿瑪遜開個account
4. 并設定兩個收貨地址,一個為你香港地址,另一個為上面第一步Tenso提供給你的地址
5. 在阿瑪遜買東西
6. 付款前,阿瑪遜會要問你送往哪個地址
7. 某些貨物可直送香港。如不行,就選送去上面第一步Tenso的日本地址
8. Tenso收到阿瑪遜的貨后,會發電郵給你,要求你付運費。
9. 付費后,就會寄到你上面第2步的香港地址。
恭喜大大入 二手 破處......
星月夜 發表於 2-4-2013 09:38 AM

個人原先沒想過有得破處。不過,破處只有心理上的感覺,生理上沒有覺得什麽特別感覺。:shy:
日本人既誠信比,香港既奸商好1000倍呢。
呢家我對香港有信心既玩具店,可以話一隻手既手指都數得晒。
hondaho 發表於 2-4-2013 09:42 AM

不過,去香港二手店,就預咗是舊嘢了。
你要同全港聲名最狼藉果個比,咁梗係好過佢啦。

香港丫嗚必衰賣家係有,但好賣家我都見唔少,毋須妄自匪 ...
呂品器 發表於 2-4-2013 09:54 AM

不過,佢都唔算太差,最後還說平宜給我。可惜,真的太黃,我接受不了。
唔係潑冷水...不過二十魚香港好易係網上搵...咁遠寄來無野都話,有野都幾麻煩...其實隻野幾年前試過再版$999 ...
宇宙之王者 發表於 2-4-2013 10:11 AM

我都是碰碰運氣,好彩沒事。二十魚網上是有不少,只是我平日人在大陸工作,不常有空去交收。
恭喜入手正野,我剛看完了這套動畫真係經典
Aaron 發表於 2-4-2013 10:12 AM

我玩機戰才認識它。機械人好看,但個人來說,不喜歡它的人設,但喜歡Nova的女女們駕駛員。
支持:78:

您的帖子長度不符合要求。
十年了出咗成!但依然咁正!
狂四郎 發表於 2-4-2013 10:33 AM

是的。除非那個DX系列,會繼續出下去,很難被超越了。
正恭喜入到心頭好
savage 發表於 2-4-2013 10:42 AM

謝謝支持!!
I can feel your passion and congratulation!  

p.s. GX-13R is my first Soul of Chogokin...
Douglas.M.Saint 發表於 2-4-2013 10:58 AM

Thanks。這款機械人雖不是我最愛,但這次購買經驗使我有點喜出望外。
G大果然快手,恭喜{:1_235:}
日本仔...就係呃左個釣魚島..就夠la..仲要保到誠信...香港人..就只會貪小便宜...還要輸商譽
老文 發表於 2-4-2013 11:00 AM

政客都是奸狗。不管是香港的xx黨yy黨zz黨、或是在長城國、花旗參國、AV國的,政客們都是。
GX-13冇入錯!
因重量及設計關係,八字腳企得好啲。
gt3ian 發表於 2-4-2013 11:21 AM

沒辦法啦,都沒有其他大型可變的合金魂。SRX啊、G7啊,等N年了。
而家日元平了很多,約8算,唔洗兩魚啦,
能買只新的GX13,正常價錢,已經比食香港的炒價好很多了~
Agent-Smith 發表於 2-4-2013 11:34 AM

促成這次買GX13,日元跌得那麼多也是原因之一。