Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[新品消息] 8月 魂 Shop 限定 Metal Build OO Raiser 新Marking Ver.(新官圖P27)

之前我隻freedom qc都冇問題,4個fd 4隻freedom都冇問題,如果大部份人qc都有問題就話,我眼見都冇事
7劍頭部QC都唔係好好多
卡妙 發表於 26-8-2013 09:25 AM

想當年德大都要三隻00先砌返一隻好,freedom 我都要兩隻,當然所謂好吾好好睇個人接受程度⋯:shy:
回復 626# GN00508771

其實咁情況有冇得更換壞件???
回復 628# CombattraV

made in china,關地震咩事
平時都冇今天咁期待手提響起來!:67:
快來了!:63:
回復 632# kevin629

果張freedom毀容相,MB嘅盒旦包裝,加埋一面倒負面評價,攪到當年好多人都唔敢入,其實有入freedom嘅師兄,應該明白freedom冇坊間評價咁差,不過抱住寧枉無縱嘅心態,好多人都寧願入少隻都好過搏唔sad。
回復  CombattraV

made in china,關地震咩事
b855506 發表於 26-8-2013 11:11 AM

雖然Made in China,但我覺得地震後佢地控制成本加速生產連QC level都調低,總之要快出到貨為上策,你唔比我批中,隻destiny都危危乎........
以上純個人意見。
回復 637# adidas

認同,只要你好手神抽到qc無問題,可動同造型都可以兼顧,不過係D關節緊左D啫
回復  kevin629

果張freedom毀容相,MB嘅盒旦包裝,加埋一面倒負面評價,攪到當年好多人都 ...
adidas 發表於 26-8-2013 11:31 AM

都係嘅,而家買嘢有時真係好似抽大蛋咁。
回復 638# CombattraV

同意,下半年個個月都一隻,迪迪尼仲要8-9成新模,我都feel到危危扶,攞貨之前去作番個福先
回復  CombattraV

同意,下半年個個月都一隻,迪迪尼仲要8-9成新模,我都feel到危危扶,攞貨 ...
b855506 發表於 26-8-2013 11:46 AM

唉,不過無計,鬼叫我地鍾意MB糸列咩,佢無疑係現時高達合金完成度最高...
唉,不過無計,鬼叫我地鍾意MB糸列咩,佢無疑係現時高達合金完成度最高...
CombattraV 發表於 26-8-2013 11:49 AM

以前玩FIX 咁差QC都只只追 加下GFFMC MB咁高完成度真系非卖不可 人无完人 玩具都冇完美 肯定有人品质相对较差 但系特殊例子冇普遍性的 我就唔担心中奖个D问题了
Freedom幾好玩,外型型得黎又唔複雜,鐘意freedom多過sf,跌下仲好個個有得玩,不過預期擔心qc不如擔心炒起,好似之前隻7劍連R,炒到3千幾,我話之你曉飛,d錢比炒家賺不如唔玩等再版
其實大家話FREEDOM,可能都真係個別QC問題。
講真,EXIA大家話好,但我個隻就手殘既.....所以,QC真係好個別既問題,想入手既朋友要思考一下~~
UNDER 1000要抽蛋還可以,1700-1800這個數,還是買少隻算
如買LEGO行貨,就算有D要噴油既件有塵痴著都有得換件,現買笨大這些合金有咁大問題都冇得換或要過五關斬六將咁,都係算吧啦:67: