Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[新品消息] 8月 魂 Shop 限定 Metal Build OO Raiser 新Marking Ver.(新官圖P27)

而家出面仲有冇邊到有得訂,開頭諗住睇HK 魂個邊,而家可以無視佢
kenneth35 發表於 14-4-2013 08:38 AM

信鵝重有得訂
姑樓、奀皮仔,都係俾全訂就17魚
之前係頑仔訂左18魚:47:
回復 376# chlycab

THX,因為之前見仲有俾3條魚訂就取貨時18條魚,而家無左??
另外向亞苦見到街旺2樓有間有得訂,寫16條魚加8隻CRAB
唔知信唔信得過??
笨大真係...
好似根本唔志在. 咁同睡橫巷有咩分別.
係咪我地市場太細...
一早之前喺出面訂明智嘅.
從其他開訂的價錢睇, 笨大一定用10算.
回復  chlycab

THX,因為之前見仲有俾3條魚訂就取貨時18條魚,而家無左??
另外向亞苦見到街旺2樓有間有 ...
kenneth35 發表於 16-4-2013 11:56 AM

街旺就無謂啦,果邊黑心店多
我都好少行果邊
17魚係FULL-PAID,18魚就落2-3魚訂
信和3間都算唔錯,不過精粉好似截左訂
之前係頑仔訂左18魚
man159875321 發表於 16-4-2013 10:11 AM

唔係full-paid就18魚,full-paid就17魚
紙老虎重好似有個bid架
笨大真係...
好似根本唔志在. 咁同睡橫巷有咩分別.
係咪我地市場太細...
一早之前喺出面訂明智&#2 ...
懶人 發表於 16-4-2013 12:11 PM

我係另一post有講,10算唔係問題
但係你收得我10算,唔該服務好少少
貨就已經無得揀,咁你送貨前,睇真少少隻野一d可見既位QC得唔得
上次隻霸王大系,裙甲位一大忽挑走左,我一開紙皮箱都呆左
大佬,透明膠黎喎,唔係PACK左睇唔到喎

另外你收得我4草運費,我揀時間,但係間貨運成日都唔係我個時間黎
大佬,你睇到係"住址",我屋企16小時都有人咩(唔計訓覺8小時)
錢就收左,服務就等於零,咁我點解唔落舖訂呢?
我訂一次、收貨一次,夾埋既來回車錢都唔駛$40啦
回復 382# chlycab

絶對同意
價錢有得比較, 貨品一樣, 收貴啲就要有較好service先有得做.
我係另一post有講,10算唔係問題
但係你收得我10算,唔該服務好少少
貨就已經無得揀,咁你送貨前,睇 ...
chlycab 發表於 16-4-2013 01:06 PM

送貨時間都關BANDAI 事?
依家D大財團運输多數外判
送貨時間都關BANDAI 事?
wasper 發表於 16-4-2013 05:28 PM

其實佢判左出去,代表佢唔駛理?
因為個送貨時係佢個頁面揀,一系個頁面無得揀囉

咁佢就應該有將個資料俾左間公司
但係咪俾左就算,佢可以唔理個時間送?
我訂左6次,6次都係佢撞手神咁,但係箱面張送貨紙係MARK實我揀邊個時間喎
次次都要等我返緊工打番屋企睇下兩老是否在家中
連我屋企人都問我,無揀到送貨時間咩?

我都訂過寵物用品(果間都幾出名)或者其他訂貨送貨服務,人地重免送貨費
佢配合唔到個時間/送漏左,都會打黎講SORRY,我都唔會太介意
人地唔收錢服務重好過你,咁抵唔抵鬧先
唔係判左出去就咩都唔理掛?

我自問都唔係麻煩客,去奀皮仔買野我都唔覺佢地態度差
但係一間咁大既公司,咁既服務真係....
依家D大財團運输多數外判
yyuuii 發表於 16-4-2013 06:01 PM

雖則唔關訂野事
其實我好鬼憎外判制度
因為自己工作既地方總有些人手會外判出去(清潔、保安)
令到一班人唔駛做有錢收,得閒一個月黎site vist一次
咁就袋一、兩萬一個月
d外判人手就做到死得果幾千蚊
外判公司d老闆就更加唔駛講啦
回復 387# chlycab

除咗你買大財團嘅人全部一齊出e-mail畀佢公[司嘈]啦!可能有D用
請問而家仲有冇得訂?
:57:訂水貨?行貨?