Toysdaily 玩具日報

[個人收藏] 另類美玩living dead dolls(18+慎入)

行開美玩店的師兄都應該有印象,棺材外盒浴血造型的確幾嘔心!但對嗜血的玩家可說係另類恩物~

由2000年至今己推出超過25代以5隻為一個series和一堆特別版同電影版,公仔造型主題都係圍繞著剎手,被剎者,吸血鬼,喪屍,女巫第...

除了造型吸引外每隻都會附上一張死亡證書來講解公仔被剎的故事

我自己比較愛儲1-12代因開頭創作上較廣,之後開始有點重覆改小小就出一代....近年就主力儲較為人認識的電影版, 以下係小弟小小收藏分享~

剎人四條煙~:50:

saw

hitgirl同wonderland因太貴所以無入

全家福{:1_199:}

多謝收看~bye
多謝分享,這類figure香港真係比較少知音人識欣賞,外國較多棒場客吧!!
比較特別的一隻(可令人情緒不安~敬請家長留意)

師兄d收藏好另類Xd

小弟想問下其實leatherface個起源係點?
點解有塊面皮同點解要殺人ge
回復 4# getter1234
不太記得了,自己看去一次jessica biel的演出吧{:1_227:} haha.....

雖然安已不, 但好支持樓主既特色收藏 :help:
回復 6# Assassin

謝謝你~{:1_235:}和你一樣我都好支持neca的!
回復 4# getter1234
leatherface 小時侯被遺棄在垃圾堆中,引致面部付爛,自卑,之後被一對夫婦(唔正常,食人)收養,長大後,在屠房工作,漸漸對肢解感興趣,,.......
有興趣可睇番texas chainsaw the beginning (前傳)
Support, rare to see these full collections.