Toysdaily 玩具日報

查看: 11851|回復: 17

[SD系] SD クシャトリヤ - 袖付きの巨人

這款SD呢,為了搞什麼可變,令手腕的可動完全沒有了,翼盾內的噴嘴沒有了,光劍也只是「香蕉」似的

但因為很喜歡「12妹」的關係,重造吧!

改造後,手可以有回基本的可動性

いけ!ファンネルたち

=================
手部重造的記錄

這是上關節

剪開,把上圖置入

再試位

手臀

再留意大小

剪開外裝甲,會有少部份機械會露出

挺精緻的改組分享
多謝大大
本身已經和hguc1/144 的 渣古F2差不多大

翼盾展開後更大了

good job, brother~~~~~~~~~~~~~
靚仔喎, 不過點解大大會開新ACC再POST舊作o既?
good job, brother~~~~~~~~~~~~~
kingeltshan 發表於 6-3-2013 05:21 PM

THX FOR YOUR SUPPORT ^^

靚仔喎, 不過點解大大會開新ACC再POST舊作o既?
Squall 發表於 6-3-2013 05:46 PM

師兄你好,新ACC 係因為新來貴地之前無黎開依邊,難於依邊有人令師兄誤會係小弟?
另外,自無國界SD壇沒有了後,我就只出現在HKML,間唔中會出係UWANTS,
所以舊作麻, 我想都未係依邊出過,先一出出3隻小弟認為做得可以睇下既SD

如果有「開罪」師兄既,請通知一聲,即 DEL ACC.

因為我個人是個喜歡SD但很怕是非的人,
回復 6# MAHTC

歡迎在這裡分享作品{:1_208:}
其實應該相反,唔係為可變而減手關節,而係為減手關節而整個可變出o來
其實應該相反,唔係為可變而減手關節,而係為減手關節而整個可變出o來
lagann 發表於 6-3-2013 09:05 PM

明白啊,但就是不太喜歡,所以改回去了
THX FOR YOUR SUPPORT ^^

師兄你好,新ACC 係因為新來貴地之前無黎開依邊,難於依邊有人令師 ...
MAHTC 發表於 6-3-2013 05:51 PM

大大唔好咁講,只係認得隻剎帝利先好奇問下姐 :)
thx for sharing
too big for a SD...
大大唔好咁講,只係認得隻剎帝利先好奇問下姐
Squall 發表於 6-3-2013 09:58 PM

^_^ 多謝你記得我,sd無國界時小弟已認得師兄大作,
還望多多指教   

thx for sharing
too big for a SD...
ygat2005 發表於 6-3-2013 10:34 PM

謝謝你
但sd而言本體還可以的,唯泗四隻翼加上去後真的太大了
COOL!!! Thx

大愛C兄改造內部噴射器,裝埋浮炮?
Very nice !! thx for sharing