Toysdaily 玩具日報

查看: 11564|回復: 14

[分享討論] 變形金鋼 頭領戰士 ~ Encore 福特巨人

一份童年回憶.........令我入呢隻encore福特.........還記得小學時期…………一隻六神合體 , 宇宙大帝 已經係極限……………果時好似成 $2xx 一隻超合金……………屋企得隻柯柏文………………同一架啡黃色車嘅頭領戰士……………..果時幾鍾意頭領戰士…………..當年喺屈臣士仲賣玩具嘅時期……………..見到呢隻福特巨人…………..嘩 !.............好正……………好巨型…………..但一睇價錢……………諗都唔洗諗...............自己亦唔好意思開口…………….冇記錯好似近乎$1000…………….N年後.....................直至出左黎工作…………..有穩定收入………………都想入番隻……………….但價錢同殘舊係放棄嘅主因……………..保存良好果D................個價更加唔洗諗………………點知喺去年……………..驚見福特巨人復刻……………價錢都唔錯…………..於是立即訂左……………..最近終於收貨…………….我訂呢間幾好服務…………..可以現場開盒check件……………事關睇到唔少網友中sad……………缺件…………….都咪話唔驚…………….幸好我呢隻冇事…………….返去立即開黎玩………………變形………………貼埋貼紙…………….成隻靚晒………………唯一缺點係貼紙質量麻麻……………貼錯左要修正……………有機會損壞貼紙……………..另外一樣就可能唔關件貨品事…………….可能HK太潮濕……….…..加上連日下雨……………貼左一星期嘅貼紙……………..有部份卷起左add add……………結果用膠水補飛 !

總括 : 呢隻好好玩………………..除機械人外…………….可變成2款基地…………….加上可開合機關眾多………………鮮有地搵番童年玩玩具嘅感覺…………………而且福特那巨大無朋嘅身軀………………好有壓迫感…………….單從相片難以感受福特果種迫力……………………童年夢番晒黎 !
:71:~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
讚呀師兄。細個嗰時屈臣氏真係行極都唔捨得走{:1_197:}
讚呀師兄。細個嗰時屈臣氏真係行極都唔捨得走
samuel2 發表於 14-4-2013 11:57 PM

THANK YOU ! 我果時喺觀塘裕民坊果間 !
Support, 好一件情義結心頭好:71:
請問師兄可以用咩膠水補飛?我都有類似問題,謝謝指教!
估唔到你都有入福特呢...............勁........今次冇在sofa玩~:71:
謝謝分享.....未有能力入這台...太巨大了!!

好懷念當時睇變型金鋼的日子...特別是頭領戰士那代~!!!!
千年古物, 正~~~~~~~~~~~~~~

年夢終於成真了!!!!

恭喜~~~~
恭喜~~~~恭喜~~~~恭喜~~~~恭喜~~~~
雖然我知道真無無得比...但我見到佢...有真係諗起"特搜大基地"...巨大起動:77:
請問師兄可以用咩膠水補飛?我都有類似問題,謝謝指教!
lboy0804 發表於 15-4-2013 11:28 AM

我用栢得枝裝
估唔到你都有入福特呢...............勁........今次冇在sofa玩~
ray文 發表於 15-4-2013 12:28 PM

ha ha .............. ! 見你都入左隻巨型百獸王................我都入番隻大野襯下熱鬧....................隻野太大sofa容不下 !
童年夢終於成真了!!!!  

恭喜~~~~恭喜~~~~恭喜~~~~恭喜~~~~恭喜~~~~
G-man 發表於 15-4-2013 03:34 PM

thank you !
ha ha .............. ! 見你都入左隻巨型百獸王................我都入番隻大野襯下熱鬧............. ...
HIDE503 發表於 15-4-2013 08:06 PM

又講得幾好wor.............{:1_208:}