Toysdaily 玩具日報

查看: 8284|回復: 16

[詢問] 請問有幾多師兄知道當年出隻初版隻<福特巨人>定價多少?

請問有幾多師兄知道當年出隻初版隻<福特巨人>定價多少¥(日圓)?

香港當時賣大約幾錢(港幣)?

還有初版<福特巨人>是什麼年份出的?

C-114 Fortress Maximum 就 12,800 Yen, C-311 Grand Maximum 就 13,800 Yen

初版 114 就 1987 出,  311 就 1988 出, 福特同綠黑蠍都係Made in 馬交
回復 2# 加德

:71:唔怪得知上當年D質量咁高LA~~~
回復 2# 加德
馬交=澳門?

點解不是made in japan

還有87年至88年之間日圓對港幣的匯率是多少?
我記得當年係屈臣x,第一次見福特係賣999的~
我記得當年係屈臣x,第一次見福特係賣999的~
當年我行黃埔吉吉,佢係用散貨既車仔係超市出面擺展銷, c-311 賣$999, d-311賣 $399
回復 6# chinam 當年即是那一年?大約什麼年份?
回復 8# 聖上 當年即是那一年?大約什麼年份?(c-311 賣$999, d-311賣 $399 )兩者有什麼分別?除價錢之外?
年份就唔太肯定,因為係小時候,細路仔,
印象中應該係美版,記得當時變形金鋼係未有日版的
頭領戰士之後至有日版,記得故事係人帶兩隻手&#37418;變身,其中有一個對手&#37418;係一隻博派一隻狂派,可變三個形態,大約87-88年左近啦~
回復 8# 聖上

應該係第一次初版黎~~
回復 10# chinam 多謝解答和分享!:handshake:
回復 7# 加德 當年即是那一年?大約什麼年份?(c-311 賣$999, d-311賣 $399 )兩者有什麼分別?除價錢之外?
回復 13# 聖上

我唔係太記得年份, 如果要追查應該係黃埔吉之島開左冇耐, C-311 即係Grand Maximum (又稱福特個細路,分別就係多個Pretender 同色唔同, D-311 係Black Zarak (黑蠍), 同綠蠍分別係色,個顏面同多左支矛

雖然係Made in Macau, 旦係用料質素 好差, 尤其係黑蠍, 非常脆膠, 買左都唔敢拎黎玩.
回復 14# 加德 點解當年D變形金剛玩具吾係日本出&#22021;咩?點解又會有澳門出&#22021;?是否正版貨?