Toysdaily 玩具日報

[劇場創作] 小圓屬性胡改成為燃系??? 以機戰述語介紹/惡搞一下小圓figma

樓主: 小圓, 你除左識放下箭仔, 你仲得識d乜?
小圓: 喂, 乜野叫做箭仔? 有10飛, 射程6格, 2500攻ga!

樓主: 得10飛, 攻擊力仲要係普通貨色, 射晒咪死得?

小圓: 除左射箭, 我仲識得出閃電飛腳(p武器, 1-3格, 1800攻)

樓主: 唔係呀? 雖然係p武, 但得1800攻? r痕都嫌細力啦!

小圓: 其實...我仲有招真.閃電飛腳ga...都係1-3格射程, 有3000攻ga...但...

樓主: 嘩...原來係殺必死版, 唔怪得之高攻d啦, 次元獸睇左都死得啦!

小圓: 除左呢d, 我仲識得飛(空中適性A, 同有加速精神指令)

樓主: 終於搵到一樣正常得黎又有用既賣點啦xddd

小圓: 我仲有不屈既鬥志(精神指令'不屈', 下回不幸硬食敵方攻擊既時候最多也只會造成10點傷害)

樓主: 真係自吹自擂...但你d真實系血量咁低, 不屈真係冇乜用...

小圓: 見瀧原鎮由我來保護!(鬥爭心:出擊時氣力+5)

樓主: 咁都叫鬥爭心? 而且d語氣咁似d黑道大佬既? 不過出擊時有氣力加乘都有d用既...

小圓: 沙耶加醬, 要上了啊! 這是我們的最後一戰! 來吧! incubator!(補給消耗品, 用後en彈數全回復)

樓主: 沙耶加醬...淚目:79:

小圓: 最後謝謝大家觀賞啊:65:

樓主: 好啦! 見你咁努力sell, 如果他日真係有幸出個魔法少女大戰game, 我就考量下選用小圓呢個角色啦xddd

最後up返兩句廢話...其實一直真係想有廠商出返個機戰模式既日系女英雄game, 奈葉世界既戰艦, 加上零使既'東方號', 載住夏娜saber同小圓一班唔同世界觀既日系女英雄齊齊衝上宇宙打boss, 你話幾正啊!(妄想到傻左xddd)

這個POSE比不少人擺的SHF RIDER KICK POSE角度更好, 讚~~
SRW :DD

good story
有圖有字有故仔........好好睇
不錯∼∼∼∼∼∼∼∼∼∼!
"超級魔法少女大戰"呢個concept有得諗喎~~~
話唔定不久將來真係會有
仲可以改裝成近戰強化型:x
這個POSE比不少人擺的SHF RIDER KICK POSE角度更好, 讚~~
cliffordchan107 發表於 3-3-2013 09:33 AM
SRW
good story
ygat2005 發表於 3-3-2013 10:19 AM
不錯∼∼∼∼∼∼∼∼∼∼!
gazza1211 發表於 3-3-2013 12:07 PM

多謝支持:love:
"超級魔法少女大戰"呢個concept有得諗喎~~~
話唔定不久將來真係會有
Kamineko 發表於 3-3-2013 04:10 PM

小圓裡的incubator, strikers裡的斯卡利艾迪, 夏娜裡的祭禮之蛇...呢d final boss齊齊聯手...小圓等人得到strikers裡的高科技治療, 可以唔洗死, 同八神聯手出map炮...又妄想到傻左xddd
btw, 其實以前都好似有隻pc版既純魔法少女大戰game, 不過而家想玩返都唔得了, 格式唔相容:49:
仲可以改裝成近戰強化型
御姐喵 發表於 3-3-2013 04:52 PM

小圓第時出機戰又可追加新裝full armor, boxer:DD
btw, 小圓age真係正, 又多樣野玩:43: