Toysdaily 玩具日報

[玩具報告] 無責任評 SR GunBuster

我過年前執屋,拎隻勇者王保羅霍特出o黎一睇,佢右肩o係盒內自動斷開。
隻o野我只玩過一次o乍~~~~~~~~ ...
Garycharm 發表於 19-2-2013 01:16 AM

我敢肯定宜家笨大一定係响d玩具度落左 ”一日唔玩過就會自動分解降”。。。:67:
我過年前執屋,拎隻勇者王保羅霍特出o黎一睇,佢右肩o係盒內自動斷開。
隻o野我只玩過一次o乍~~~~~~~~ ...
Garycharm 發表於 19-2-2013 01:16 AM

魔魔買左哩隻Gun buster咪?!:58:
魔魔買左哩隻Gun buster咪?!
sundaydriver 發表於 19-2-2013 01:34 AM

買鳥,
唔算太差,不過我鍾意隻天元多 D
我未買過sr的, 本想入魔法或大獸神作為第一隻sr, 不過聽你咁講,
可能買大獸神會保險d~~
cliffordchan107 發表於 18-2-2013 01:17 PM
豪快王同侍戰隊個部好似都幾好
山口式仲好過佢 , 至少 平 同可分体 ( 拆件式 )
:ar:現在的超合金只能說是形容詞,並非名詞!
豪快王同侍戰隊個部好似都幾好
G3X 發表於 19-2-2013 03:24 PM

對, 其實sr戰隊質素較平均, 隻隻都好似唔錯
不過始終侍係第一隻戰隊, 後來越來越進步是正常~~
山口式仲好過佢 , 至少 平 同可分体 ( 拆件式 )
chal 發表於 19-2-2013 04:02 PM

性價比係, 如果山口同sr兩者市價相差好遠,
我都會揀山口多一點,

當然山口那隻玩可動就一定失望,
邊玩邊甩, 不過如果完全放棄變型,
其實某d位可以痴死佢, 減少跌件,
玩上黎會順手一些,

變形也要大量換件,拆件, 其實不如送多隻不用變的機好過,
幸而機結合都算實淨, 不會像人型般甩甩下,
而且有大量餘件, 可以有好多自創玩法.

至於sr本尊,
都係個句,
無乜合金都無所謂,
但要高可動, 多配件,
才配得起那個價錢,
不然還是買山口過過手癮算了,
btw, 個人意見~~
回復 27# redfish
就生產角度,套鑽頭不值幾蚊,反之套熱血SET成平本仲要多少少.
回復 7# frankieccc
呢隻同ROBOT魂除左包裝外真係有D難去界定...
回復 11# taken
我都幾喜歡呢隻野,不過對於BANDAI的處理就有點莫名其妙...
佢腳掌其實換成合金都沒問題,而入手位問題就看來是因為共用模而來,頭部那難看的入水位就因為用了PVC料...
回復 17# fami~yan
大鐵衛好好玩!!
合金多少我一直都不太介意,不過今次係少到有D莫名其妙,又唔係做唔到,而且都開左合金模,做多兩隻腳板都唔會增加幾多成本...上身無合金我真係無乜意見,但下身太輕,腳板又細唔大好平衡呀!
回復 20# tonantony
認真講,呢隻好玩,但就唔係出得太好,問題上面都有講.
但就玩的角度買得過.
回復 25# lydiamomo0903

問題是咁SR合金同ROBOT魂就好難分了...
又SR合金暫時隻隻都仲有D合金,只係越來越少...
剛開始的SR合金明顯就是減少機關加可動性,合金魂就有分體變形而放棄可動性,SR就反過來.但現在就越來壞向ROBOT魂方向...