Toysdaily 玩具日報

[分享討論] "老餅時光by Combattrav"-------Popy太空西遊記

太空西遊記我超鍾意...細個果陣勁鍾意孫行者架戰機...因為孫行者好少坐...通常企喺機尾多...
好記得孫行者可以變大...支捧就係兩邊腰間攞兩粒棍頭出黎駁埋就可以伸長變支捧
TVB 播出嗰時 日日睇 老孫把聲好似又係馬沙把聲

http://www.youtube.com/watch?v=i ... =PL8ACBBA4AE80BE9CA
超感人的post......童年回憶的重要片段啊
感謝褸主的分享,小時已沒法買到這套玩具,大了更是無機會:7 ...
大ken 發表於 14-2-2013 11:41 AM

多謝大佬欣賞:64: ,我都希望佢地有新product出.......:67:
恭喜V兄又入到咁多正野..........好令人懷念呀.......仲有d印象見過~
ray文 發表於 14-2-2013 12:56 PM

其實我嘅印象都好潕湖(扮後生中:34: .......),多謝大佬文支持:64:
當年都有隻孫悟空/孫行者/孫志光(年紀大唔記得邊套用邊個名 )~~~好似撳隻小腿後面個制成隻腳會長左(扮變大 ...
黑色三連敗 發表於 14-2-2013 01:55 PM

我都係尋日先知隻合金有個咁嘅機關ja:71:
甘又三十年
玩具人傀儡 發表於 14-2-2013 02:50 PM

咪就係:42:, 人生有幾多個30年............................................:67:
保存得好好的珍品,好正,好想要 :-p
30mething 發表於 14-2-2013 04:22 PM

多謝大佬欣賞:64:
SHF 會出佢地就正嘍~~~
MAX 發表於 14-2-2013 04:28 PM

我都好想佢出.................:$
太空西遊記我超鍾意...細個果陣勁鍾意孫行者架戰機...因為孫行者好少坐...通常企喺機尾多...
好記得 ...
ryuchau 發表於 14-2-2013 05:19 PM

大佬記性真好:71:.......................
What a awesome post! Thanks for sharing! cool toys!
TVB 播出嗰時 日日睇 老孫把聲好似又係馬沙把聲
tonyktng 發表於 14-2-2013 05:45 PM

真係ga:Q ............
真係ga ............
CombattraV 發表於 15-2-2013 02:57 AM

我肯定係馬沙把聲,我細個好鍾意佢把聲架

我記得tvb係叫飛星車、土星車、同埋射星車.....:( 當時學校對面間書局有賣,好想買....

記得讀小學時睇過, 但已經唔記得故事講咩了~

隱若記得主角叫"孫行者", 坐架叫"天星號", 支棒好似叫"天星 ...
BoAkawaii 發表於 13-2-2013 10:45 PM
What a awesome post! Thanks for sharing! cool toys!
deeyuk 發表於 15-2-2013 12:21 AM

Thx for yr support really:77:
Thx for share ~~~~