Toysdaily 玩具日報

[分享討論] "老餅時光by Combattrav"-------Popy太空西遊記

我讀小學果陣都有睇,好懷念!!
女主角好似叫蘿拉公主,
最記得係豬八戒每次出擊時都被佢架機夾親~~
bunny 發表於 14-2-2013 04:58 AM

唔係大佬你講我都已經忙記咗Lu.......
V兄出POST,支持支持!很記得沙僧的計算機和孫行者與公主若有若無的感情,現在只能在YOUTUBE中看大結局了
wpc 發表於 14-2-2013 05:38 AM

多謝大佬支持先....家下重有大結局條link睇ga?等我search下先。
麗的經典卡通之一, 還記得悟空支棒個頭係有得射激光/子彈:73:
回復 1# CombattraV
呢個簡直係蛇年舊物精華post. support.
當年有追睇, 不過現在已印象模糊. 只係記得無線叫太空西遊記, 亞視叫宇宙奇兵.

你既收藏仲要係靚盒+靚品, 真係所費甚鉅.
珍品,神勇飛鷹俠之後另隻想佢再版的玩具
siuchubi 發表於 14-2-2013 05:53 AM

係呀,所以EX出三角朱古力呢個消息真係開心到震........
我當年都好想入佢地, 不過貴無買到.
馬仔 發表於 14-2-2013 06:48 AM

而家個價重恐怖呀..............:59:
超感人的post......童年回憶的重要片段啊:43:
感謝褸主的分享,小時已沒法買到這套玩具,大了更是無機會:79:
現在能從樓主的分享中回味下兒時遺憾,也是一件滿足事:handshake:~~
不知繼三角朱古力重現江湖後,這套西遊記會否也有奇蹟出現呢?:67:
我當年都好想入佢地, 不過貴無買到.
馬仔 發表於 14-2-2013 06:48 AM

可以先從一啲中古品入手,我家陣入手嘅大部份都係中古品,其實都重有好多價錢ok+品相ok嘅中古合金係市場ga.....:73:
麗的經典卡通之一, 還記得悟空支棒個頭係有得射激光/子彈
toms110 發表於 14-2-2013 10:20 AM

有小小記憶好似,多謝大大:64: .......
回復  CombattraV
呢個簡直係蛇年舊物精華post. support.
當年有追睇, 不過現在已印象模糊. 只係記得無線 ...
Firewalker27 發表於 14-2-2013 10:30 AM

其實我而家好多入手嘅都係中古品,新小小都買唔起,出名小小嘅合金都已經係天價Lu......
恭喜V兄又入到咁多正野..........好令人懷念呀.......:77:仲有d印象見過~:DD
當年都有隻孫悟空/孫行者/孫志光(年紀大唔記得邊套用邊個名 :()~~~好似撳隻小腿後面個制成隻腳會長左(扮變大) :he:
:79::79:甘又三十年:56:
保存得好好的珍品,好正,好想要 :-p
SHF 會出佢地就正嘍~~~