Toysdaily 玩具日報

[SD系] 新三國傳企劃 (Page 8 新增"劉備高達"商品試作雜誌圖)

劉備高達到時1set 出  還是3隻一合合出:p
回復 106# taifung

根據之前隻SD突擊高達, 佢可能先出一盒普通, 再出一盒SET裝

當然啦, 現在有"魂SHOP", 可能三套裝備會係"魂SHOP"出都可以
yugi 發表於 22-2-2013 03:08 PM

炎凰?
劉備你唔係龍黎架咩?
睇重劍左邊膊頭有晒龍尾腳爪
似係每個form都可以拆出黎砌番隻瑞獸喎
劉備高達到時1set 出  還是3隻一合合出
taifung 發表於 22-2-2013 05:23 PM

我都諗緊呢個問題。。。佢出三合一Full Ver. 就好喇。。。

睇重劍左邊膊頭有晒龍尾腳爪
似係每個form都可以拆出黎砌番隻瑞獸喎
shallbe 發表於 23-2-2013 03:13 AM

睇過勢佢似係三個form加埋先係一條龍喎
會唔會到最後,(咩)晒d野上身,
變成Perfect劉備:p
回復 111# finalfusion

最後,多數變成freedom 多
可以的話天玉鎧唔好又一件可變四個形態我情願佢四個唔同設計入4件好過
可以的話天玉鎧唔好又一件可變四個形態我情願佢四個唔同設計入4件好過
yugi 發表於 23-2-2013 07:10 PM

我覺得天玉鎧會變成METEOR

居然是舊三國續集....{:1_236:}

轟大帝模型根本坐不到天玉鎧.....:die:

這三套裝備分別是
龍刃
激龍
炎凰
三合一目前名字是龍凰攻擊劉備剛彈
裝備也確定可以組成叫"蒼龍的神器"跟"炎凰的神器"了~

6月預定 價格未定

上圖也顯示之前的部分海外限定附屬武器也要作為武器合輯販售,時間售價均未定

底下是官網的劉備4種型態的設定圖
因為大圖會斷連,所以我用小圖連就好 要看大圖的請移駕
http://bandai-hobby.net/BB/archive_3gokuden2.html

老實講呢隻劉備暫時睇都出得幾好,同sdx不相伯仲
再加埋呢d合體分體gimmick真係中左我d喜好,希望實物唔會係補色地獄啦!
老實講呢隻劉備暫時睇都出得幾好,同sdx不相伯仲
再加埋呢d合體分體gimmick真係中左我d喜好,希望實物唔會 ...
shallbe 發表於 24-3-2013 02:55 AM

我諗都幾難喇,話晒都係一隻BB,唔好話補色,畢地都有排你補。。。
這三套裝備分別是
龍刃
激龍
炎凰
三合一目前名字是龍凰攻擊劉備剛彈
裝備也確定可以組成叫"蒼龍的 ...
toya 發表於 24-3-2013 12:06 AM

如果受legend BB既關節就好喇.....
如果受legend BB既關節就好喇.....
sckoko 發表於 24-3-2013 11:27 AM

應該係用Legend BB嚟出
因為白字嗰度寫住レジェントBB