Toysdaily 玩具日報

[SD系] 新三國傳企劃 (Page 8 新增"劉備高達"商品試作雜誌圖)

頭3隻都好正, 第4隻就跌哂WATT, 定係呂布係日本人既型像定位太深?! 希望好似之前咁未正式生產前仲會再改啦~
點解仲叫多魯基斯:44:
回復 79# luciferchoi

對於 BB 戰士三國傳新企劃... 雖然 BB 戰士有新作係好,不過小弟不敢看好。因為已經是第三次製作三國傳,真是一鼓作氣,再而衰,三而竭... Bandai 讓人感覺有點拖得太久及不思進取製作新故事系列...

另外造型方面用了 Gundam Seed 為角色主體,相信單憑 Seed 的角色是不能與之前 UC, GP 及 X 系列比較的...

另外造型圖真的麻麻... 呂布.... 半多魯基斯半天意高達... 相信遲 d 會有類似天玉鎧的神器加回背部 details
呢隻呂布真係.......:69:
不過我最想知嘅係會唔會用LBB系列嘅分件&關節?
如果唔係的話...不如唔好出把啦:78:
老實說,得罪講句,小弟並不看好此新三國傳企劃

當得知笨大無啦啦玩d咁ge野,第一個想法就係:

「開發部那邊無新靈感了嗎!?」:(

其實講真,佢如果應該要出新系要,我個人認為要出番之前胎死腹中的「戰國傳」

再唔係仲有大量題材可做!!點解唔試下走現實向,呢十年恐怖主義抬頭

佢剩係走番個「反恐群英傳」故事已經好有睇頭啦:shiny:

不過點都好,既然笨大選擇咁做,我相信佢地都有佢地ge原因...

現在只希望唔好影響到Legend BB就好了....:handshake:
同埋當時一見呂布連赤兔馬個造型係嘩出黎咁型㗎...玄武裝就唔洗講tim la:shy:
呢隻我個人黎講真係...反而孫權就有睇頭喎:71:
四隻入便都係最中意孫權...

不過以我所知,BB戰士其實分幾組人design的.

三國傳,LEGEND同正常BB(即係GUNDAM UC果D),其實細心研究,佢地風格係唔同的...
曹操應該跟呂布交換機體藍本囉,命運個種強悍的造型點都襯呂布多d囉,反而天意呢類boss機適合曹操呢種大梟雄:38:
故事重新開始????
上回曹操已死
故事重新開始????
上回曹操已死
fire526438 發表於 21-2-2013 06:41 PM

三國武將轉生
轉戰天地人三界:66:
又三個傳.........................
故事重新開始????
上回曹操已死
fire526438 發表於 21-2-2013 06:41 PM

"假"三國傳曹操和劉備都已"死",後來都出回來
"真"曹操復活都不奇
回復 103# yugi

劉備高達有3個FORM!! :handshake:好吸引
咦~~原來劉備好型{:1_227:}