Toysdaily 玩具日報

[SD系] 新三國傳企劃 (Page 8 新增"劉備高達"商品試作雜誌圖)

回復 43# redfish

Thx!
不過神盾居然唔係曹操…
我覺得轟國依家舊係最被人忽視

即SEED最初個幾部可能會用係五虎將
SEED-D既就俾機駕??
唔知大家仲記唔記得之前個"真翔烈帝".........
個樣成隻strike咁.........

唔知會唔會"完美翻炒"?
騎士新卡係咩系列黎? 有古黃金神?!
kyostanley 發表於 23-1-2013 12:45 PM

http://blogs.yahoo.co.jp/cardbaka382/642451.html
這SET騎士卡superior chronicle有幾張新卡講騎士世界創世前事件

決定黃金神操手的聖杯爭奪戰: 勇者EXIA VS 暗黑聊 MASTER (須佐之男 STYLE)
http://img4.blogs.yahoo.co.jp/yb ... g_108418_35631180_2

古超越之龍: EXIA 勝了,當然變了00 (留意兩肩有太陽爐)
http://img4.blogs.yahoo.co.jp/yb ... g_108418_35631180_1

古代神核心: REBORN GUNDAM
http://img4.blogs.yahoo.co.jp/yb ... _108418_36441628_12

還有3套ULTIMATE BATTLE都有騎士卡
Gp之後到astray
呢方陣線竟然繼續中正心頭好,正!

右下角, 劉備砲MODE.....
曹操點解會變成咁樣ga :die:
曹操變左面具男呀!
曹操: 少年~~~
曹操會用上命運應該是因為命運那對大翼的具鳥形象
孫權用上藍迷惘應該是因為有多種裝備最重要的應屬大劍形象...
strike則應該是單純的週年紀念主角機了
可能1:蜀國全seed,魏國全density(即係三小強將分陣營,seed3小強係蜀,幻痛六人眾跟魏)
反而五虎會點?如果加埋之前o傳咁...好可能...
關羽神盾/決鬥(呢個唔知點...)
張飛神盾/決鬥(神盾係因為比較似z,決鬥係因為有套重甲..)
趙雲buster(因為o傳隻神槍丸玩合槍...所以有d機.....)
馬超達加(吉姆頭..)
黃忠閃電(有箭...)

反而司馬家真心有興趣...
其實係咪分魏,蜀,吳係ZAFT, 聯合同奧普三大陣形勢力咁去?
孫權用ASTRAY係咪有Red Frame, Blue Frame, Gold Frame, Green Frame. 咁就可衍生出孫堅, 孫策同孫尚香XDDDD~
可能1:蜀國全seed,魏國全density(即係三小強將分陣營,seed3小強係蜀,幻痛六人眾跟魏)
反而五虎會點?如果加 ...
zeroeo 發表於 24-1-2013 04:20 AM

司馬家咪 00 囉, 三國 (Seed) 完o左, 仲唔係晉 (00) o既天下?
曹操會用上命運應該是因為命運那對大翼的具鳥形象
孫權用上藍迷惘應該是因為有多種裝備最重要的應屬大劍形 ...
toya 發表於 24-1-2013 01:17 AM

孫權應該係GOLD FRAME
孫權應該係GOLD FRAME
redfish 發表於 24-1-2013 03:02 PM

我都有同感
曹操超難頂囉.....................