Toysdaily 玩具日報

查看: 6799|回復: 18

[分享討論] FIGMA 自家制衣服(不定期更新,歡迎交流)

因各C兄分享左D換頭換身及自家制外套:handshake:,令小弟又想做來試試:shiny:,

做左一件簡單D既玩吓先,反應好會再做多D放上來分享:78:...

因冇入素體,所以用拉姆身做模特兒,再加小鳥遊頭,點解?因小弟鍾意長髲女孩:shy:...

而小鳥遊D頭髲遮唔到件外套,岩岩好:he:...

來個正面打招呼先:DD...

背面照:43:...

先生!你既視線望左去邊呀?:?

做多個特寫...:36:

攞左拉姆個身,咁拉姆點算?佢返學搵亞當去...:66:

小弟第一次整衫,重有好多改善空間,歡迎各大大指導,多謝觀賞...:77:
件衫整得幾靚:71:
但上圍比較細,如找個上圍比較大身體效果應更好(以上純熟個人喜好):34:
Nice clothing job!!!!!!!!! :71:
NICE DRESS:71:~~~
件衫整得幾靚
但上圍比較細,如找個上圍比較大身體效果應更好(以上純熟個人喜好)
杉原杏璃 發表於 19-1-2013 09:11 PM

多謝讚賞!小弟冇入素體,超音子又未出...:46:
其實做衫唔難,要個岩用既身先難,有好多FIGMA已有衫/裙,著唔落自制衫,奈何女性素體難求,有都比唔起入手...:cool:
呢次有左ver.1既經驗,開發左ver.2,影幾張對比吓...:36:

今次就由櫻姬做示範...:65:

紅色係ver.2,藍色係ver.1

今次ver.2大家有乜意見比小弟,有野問可在此交流,我相信有好多人都好似小弟一樣,有愛冇錢,窮風流...:38:

又想同FIGMA換吓形象,唔洗點用錢就可以玩得開開心心,所以請大家有野一齊分享吓:64:
短和服真是一絕~~ :71:
短和服真是一絕~~
fktuen 發表於 20-1-2013 09:09 PM

多謝讚賞!:77:fktuen兄都睇到係短和服,咁小弟手功都叫有d進步了,:$
本來做左套背心同迷你裙,點知運送途中迷你裙下落不明,:time:又要再做過...:sad:
Funny and cooooooooooooooool!  Good works and support! :)
:71::71::71::71::71:
其實呢啲簡化版喺咪應該叫浴衣??:?
nice job.........like
Funny and cooooooooooooooool!  Good works and support!
Douglas.M.Saint 發表於 21-1-2013 12:01 PM

多謝版主讚賞!!:shy:

小弟一有新衫會分享上來的,大家想要紙樣or製作方法都可通知我...:36:
Version 2 fit D. But, I like the color and shape of version 1 :77:

Anyway, nice job :71:
其實呢啲簡化版喺咪應該叫浴衣??
Godzima 發表於 21-1-2013 12:38 PM

說穿了!!!....:@
因正式和服手就對我呢d新手有難度,所以遲d先開發...:60:
說穿了!!!....
因正式和服手就對我呢d新手有難度,所以遲d先開發...
bbq1120 發表於 22-1-2013 08:00

其實真正嘅和服同浴衣喺兩樣嘢嚟!!:74:
和服 ... ...

浴衣 ... ...