Toysdaily 玩具日報

查看: 29043|回復: 44

[玩具攝影] 玩物分享---------S.H.F. Ironman Mark VI & War Machine

小弟自問自己SHF不少,但當中個人覺得高品質的實在不多:oh: 但今次SHF做回好戲了,還要一次上演兩套好戲:71: 這兩隻Mark VI及WM關節鬆緊程度適中,再加上金屬腳掌增加玩具擺pose時的穩定性,玩起上來完全得心應手:43: 上色QC很好,基本上兩隻除了關節外整件玩具都有上色,很有質感:52: 雖然WM不及MARK6的可動性,不過個人認為沒什麼大問題,想擺的pose都擺得到,腿後面更設有連動設計加強可動性:73: 再加埋有不少特效effect,大家還想追求什麼?:58: 當然缺點還是有的,就是兩者身上噴射口的配件有些比較容易在把玩時掉下,可謂美中不足:67: 總括來說,這兩隻SHF絕對是近年來最好的產品,個人覺得比龍騎系列的拉打本體還要出得妙{:1_203:} 要說的都差不多了,大家看圖吧{:1_228:}

好圖, 影得好靚, 今次SHF關節位收得幾好. 宜家兩隻加埋都幾貴, 等貨多D平D先入. 好似TIGER & BUNNY 咁...
睇黎隻WM比山口果隻郁得自然D喎~跪唔跪到地?
尼兩隻都做得幾細緻,WM正過IM
但比例差左D,不過有大大話係跟動畫整{:1_225:}
有山口就算啦,跌下價先考慮{:1_222:}

大大好圖,小弟也來分享劣圖幾張:35:

大大好圖,小弟也來分享劣圖幾張
alife 發表於 1-6-2013 01:49 AM

大大的劣圖影得好靚啊!! {:1_228:}
回復 6# 4mm

多謝讚許,小弟其他劣圖,放左係 -美系英雄討論區
有時間過去睇下 http://www.toysdaily.com/discuz/thread-208559-1-1.html
這兩款絕對是shf誠意之作
但比例上都係差咁d
相信下一次會更好
影得比官圖好,終於有人將呢款mk6影靚返
依兩隻o既質素真係高:71:
GOOD!!!
唔知今次有無人用佢來整戰損??
好過山口,但我又唔覺值咁貴
好過山口,但我又唔覺值咁貴
edmondphk 發表於 1-6-2013 09:46 AM

B記的SHF 一向價錢都唔合理,一隻悟空,比達炒到6-7魚。
最癲係仲有d儍仔視為天䧏神物,當B記係神咁拜,不停讚b記。
42就要出手了……………………
:71:Support Timtim :he::he:

King of Shf