Toysdaily 玩具日報

查看: 9526|回復: 39

[Hot Toys] 今天先至知, 過了十四天保用期後, 貨品有問題send返上廠修理的政策已取消.

今天先至知, 過了十四天保用期後, 貨品有問題send返上廠修理的政策已取消.

小弟隻 Bane 配件有問題, 換了一次, 之後發現另一配件有損壞,

但門市堅決不肯再更換, 我都明白, 理虧在我, 但我提議send上廠整,

職員告訴此制度已取消個多月, 如要修復, 要自行拍照send去 office, 待office 定奪,

請問有無師兄可幫忙?
註: 小弟係一月九日取貨的.
真不幸,連換機會都沒有,師兄你試下問人借單啦
所以上黎, 睇下有無師兄可幫幫手?
咁首先當然係搵網民借單去搞,最爽手啦.
唔得的話,咁佢又唔算完庭取消,
只係佢將呢D CS工作轉左去office做
咁你又可以先影張相畀佢地,電郵聯絡安排,試左先啦.
其實咁都唔係唔好,因為佢地鋪d人多野做,跟office直接傾可能仲易搞.
其實3A都係咁樣send mail修理之麻(不過人地有問題貨會DHL送到上門換貨......)

回復 1# Roddan

明白有時配件不能一一詳細檢查, 自己都試過走眼, 不過以前H記都係會盡力幫忙.

改政策可能政策被人濫用, 又或HT要減低營運成本...  不過有良好的售後服務對貴價貨品絕對係重要一環...

樓主不如拍照接觸Office先, 可能只是程序方面改變而巳!? Good luck!
我IRON MONGER 維修快到2個月
等很久...
頭像被屏蔽
咁首先當然係搵網民借單去搞,最爽手啦.
唔得的話,咁佢又唔算完庭取消,
只係佢將呢D CS工作轉左去office做 ...
Toro 發表於 15-1-2013 01:04 AM

其實我覺得SEND 完啲EMAIL 都係舖頭啲人睇:36:
回復 9# ilovetoys

我試過用Email, 唔係鋪頭喲人睇, 不過最後Office係叫我交比鋪面代回廠.
回復  ilovetoys

我試過用Email, 唔係鋪頭喲人睇, 不過最後Office係叫我交比鋪面代回廠.
chankb 發表於 15-1-2013 01:24 AM

CHING 你SD 去邊個?info 嗰個定toyhunters 嗰個?

chankb 發表於 15-1-2013 01:24 AM

咁都唔錯呀,去旺角交貨畀佢整就OK.
The staff gave me : cs@hottoys.com.hk
回復 11# ilovetoys

我send左去 cs@hottoys.com.hk.

一次係商品提議, 一次係品質用料方面意見, 一次係店面服務投訴, 一次係某公仔配件於14天後玩後脫色, 每次都有正面回覆.

我send左去 .

一次係商品提議, 一次係品質用料方面意見, 一次係店面服務投訴, 一次 ...
chankb 發表於 15-1-2013 01:34 AM

唔怪得啦, 我未SEND 過去呢個到架:66: