Toysdaily 玩具日報

[玩具報告] Grimlock x 3 - Three Kings :D

今日入左隻日版grimlock, 終於齊曬三隻. office偷懶一影, 地方亂, 請唔好介意.

左到右: 美, 日, ebay爆料版. 日版個身係跟翻game內配色. 美版就應該係跟初期小小既設定圖. 最大分別係日版隻淺灰色有黑鐵效果, 關節深淺色明顯好多.

ebay爆料版顏色同美版差別.

武器: 日版上色反而争d

恐龍 - 日版多少少金色, 同條尾係銀色. 膝頭 (手争) 上色就冇分得咁仔細.

同美版比較.
EBAY 爆料版靚呀, 會唔會貴好多呀?
唔會, 佢都係深圳運落o黎所以免運費. 可惜條尾冇電鍍 :P
唔會, 佢都係深圳運落o黎所以免運費. 可惜條尾冇電鍍 :P
請問為何叫ebay爆料版?
請問為何叫ebay爆料版?
uccoffee 發表於 5-7-2013 09:48 PM

其實嚴格o黎講係大陸廠家賣既mouse stock. 呢個版本唔係鞋記或takara正式發售既產品, 而係同鞋記合作既大陸廠家放出o黎d試作品等等.通常佢會放d 次貨/過唔倒QC/鞋記放棄既 project上ebay賣, 而放左上去就知原來鞋記有諗過(或有時係可能即將)賣相關款式. 價錢唔會比正規授權貨平, 而QC未必咁好. 但貪得意,為左收藏既話ebay上係可以搵倒呢d鞋記放棄生產既款式.有時亦會有d o個d 雜誌上見倒五顏六色既試作品賣.
其實嚴格o黎講係大陸廠家賣既mouse stock. 呢個版本唔係鞋記或takara正式發售既產品, 而係同鞋記合作既 ...
alcoholfueled51 發表於 6-7-2013 09:01 AM

噢, 原來爆料版意思係樓主爆料俾我地知咁解:p
想問一, 上 ebay 搵呢D版本要用什麼 keyword? Transformers sample 嗎?
三隻肥鋼鎖,謝謝貼圖分享!