Toysdaily 玩具日報

查看: 77600|回復: 87

[分享討論] [分享討論] 【一人一票】2012年話咁快又過去啦,上年大家買玩具用咗幾多錢呢?

上年大家玩得咁開心,今年再黎!
不如大家分享埋上年買入最貴�最鍾意既玩具係乜啦∼
:D
單選投票, 共有 459 人參與投票
您所在的用戶組沒有投票權限
Voted.  :shy:
估唔到我係第一!:shy:
Just like last year:(............
成功買少過上年(4萬), 不過比目標(2萬)多左
今年花左3萬:(
6雞野以上人數最多多,睇來下年再加埋6到10皮選項:34:

:50: ,原來唔覺唔覺....., 齋玩具可能唔多, 但加埋GAME, 漫畫 , 動畫............今年真係要收歛D:56:
但隻雪風未比尾數......SHOP LIST....要劃劃劃劃劃劃:79:
後追合金魂GX50,GX34
sr合金後追萬能俠2號,全部戰隊,大鐵衞,
GX61,EX神話,龍王丸,邪虎,龍神丸模型,
HT鷹眼,隊長,超人,mk I, mk II,
MF vf25f/25s主機  加輕重甲,yf 29,vf 171主機加甲,
EX黑三一,G1六變獸,ker-o 4派加第五子,戰鬥派5合1,
ex 太空魔龍......唔記得咁多,唔覺唔覺敗了30k以上~:64:
上年入最貴係建造派,亦都係最喜歡的一件玩具.
今年買Figure花了28k。有以下感想:

機械人figure
我高價后追了兩款MAX合金(Godannar=2.2k和天元突破=3k)。天元突破是因為玩了psp機戰Z而喜歡了。而Godannar就因為聽了熱血和養眼的動畫op而買。另外,合金魂GX-48 Big-O大大件、質感很不錯,不買天價parts都好玩。比較意外,是合金魂GX-61 Daioja 大膠王,原本變系統是很不錯的,但就因為笨大省成本,用了太多膠使媽聲四起,功不抵過。今年模型就沒買。13年無聊時,買一兩款來搞搞也說不定。

人形figure
神檯位置不多,主要買小型的figma,都差不多買了20個。其中,因為喜歡化物語、偽物語動畫中的氣氛,所以全追會其figma出品。也因為看了動畫原因,也入了Fate/Zero和Persona 4的figma。

之前也有出過post, 下面一圖包括了我今年所有收穫。
http://www.toysdaily.com/discuz/thread-199173-1-2.html
今年買Figure花了28k。有以下感想:

機械人figure
我高價后追了兩款MAX合金(Godannar=2.2k和天元突破=3 ...
gazza1211 發表於 3/1/2013 08:46 PM

希望13年追到啦:42:

話說請問師兄隻獸裝機攻是邊間出:44:
總數只計大慨數都覺得恐怖 13年要節制下了

12年最貴 IBRS:shy:

最愛:)

最想喊:ice:

2 set咸旦頭像
3隻 gd 合金
1架超人飛機
仲有d 盒旦
thats all for this year~~
我買得最貴應該係呢兩個: