Toysdaily 玩具日報

查看: 10830|回復: 45

[分享討論] 有無人有去抽新個套SD NEXT 高達扭蛋 ??

如題, 有的可以share比大家睇下
唉, 我就唔想share了
我抽中元祖同綠渣古
想要既crossbone X1, X2 偏偏抽唔到 > <
(應該又係少貨...)
如題, 有的可以share比大家睇下
唉, 我就唔想share了
我抽中元祖同綠渣古
想要既crossbone X1, X2 偏偏抽 ...
Kel_Kel 發表於 22-12-2012 10:31 AM

見到set四隻和六隻的價差兩倍有多, 可能某兩隻的貨配真的很少,
若想齊set, 那散抽的機會可能更小,
原貨量配得少, 再加上有利可圖,
可能一機扭盡也沒有那兩隻.
見到set四隻和六隻的價差兩倍有多, 可能某兩隻的貨配真的很少,
若想齊set, 那散抽的機會可能更小,
原 ...
cliffordchan107 發表於 22-12-2012 10:39 AM

我諗又未至於一部機扭晒都無既
當年DG套龍珠, 隻初期型態斯路, 話成部機得一粒
結果就炒到差不多成舊水
呢D高達扭蛋, 應該未去到咁既地步掛...... :58:
我諗又未至於一部機扭晒都無既
當年DG套龍珠, 隻初期型態斯路, 話成部機得一粒
結果就炒到差不多成舊 ...
Kel_Kel 發表於 22-12-2012 12:15 PM

hehe, 其實係我誇張&#21655;, sorry~~
不過而家扭扭蛋個生態唔同&#21655;,
以前扭蛋抵扭好多, 扭多十幾廿隻都覺得值,
就算重複&#21655;好多都唔介意, 因為重複的都值扭價.
而家扭一兩隻無自己想要的, 都唔想再扭落去了.

同埋唔知放扭蛋落部機的'人為成份'有幾多.
好似以前扭萬變咭, yes閃咭的熱潮,
自從有人用燈仔'照田雞', 店主又hold起閃咭後,
就越來越少人扭了...
回復 4# cliffordchan107

絕對同意
好似家陣套扭蛋要成百幾蚊一set
出年仲話出d 500yen hybrid grade扭蛋
更加玩死人.......... =.+
所以之前出既火柴人扭蛋, 真係喪扭到重覆都唔驚
5蚊隻, 一隻頂佢而家呢d三隻, 掂 la ~
我都淨係想要X1同X2 但係見到咁貴都係放棄
買隻扭蛋都要幾十蚊我寧願買模型 :(
頭像被屏蔽
頭像被屏蔽
冇Seed冇乜興趣了:o
12egg=2 (crossbone1) egg
Galulu^^^ 發表於 22-12-2012 06:29 PM

今 set 齊 set 後邊隻會有多? Rx-78?
Ching, 加o左價後除非諗住量產, 唔係都係貴少少買一 set 算
見一set買要成廿零蚊隻,有&#21874;地方仲要成卅蚊隻..... set買都要格過下先落得手。
回復 7# Galulu^^^

真係好人品,有兩隻crossbone X1
Ching, 加o左價後除非諗住量產, 唔係都係貴少少買一 set 算
martinnitram 發表於 23-12-2012 10:31 AM

我正正就係想量產渣古,之前扭左一隻後,尋日一口氣買多3隻 @_@
回復 12# katsumoto
無計。
成!^一隻蛋:blame:
舖頭又要賺:oh:
玩扭蛋真係辛苦:no:
好彩依家淨買GUNDAM NEXT:43: