Toysdaily 玩具日報

查看: 9245|回復: 15

[個人收藏] 小女的S.I.C 極魂 「當神聖的泉水乾枯之時,淩厲的戰士如雷般降臨」

空我,平成首單人Rider,到DCD 時已是換由 [size=14.545454025268555px]村井良大[size=14.545454025268555px] 飾 [size=14.545454025268555px]小野寺 雄介 ,而他也在DCD 完成Rider夢,而S.I.C 空我 出3 款, vol 13 Ultimate Form後4基本型態昇華4基本型態入S.I.C
S.I.C 極魂 :555、牙入3,2 空我 加 DCD 空我Mighty Form説同DCD 加 S.H.F Momo
那 Den-o DCD : 雄介,這家伙不是敵人…………雄介當Momokick

説Rising-Ultimate Form空我 這From 在DCD 09年Movie All Rider V.S [size=14.545454025268555px]大修卡Ultimate Form[size=14.545454025268555px]紅眼與黑眼

Ultimate Form空我{[size=14.545454025268555px]古碑文記載為「暗之戰士」,[size=14.545454025268555px]招致 暗到來的終結者}已知目vs[size=14.545454025268555px]第0號
DCD TV[size=14.545454025268555px]完結篇(首播版)最後一幕Ultimate Form而Movie Rising-Ultimate Form
[size=14.545454025268555px]門矢[size=14.545454025268555px]門矢[size=14.545454025268555px]小夜

雄介舆DCD 起 vs Shadow Moon 給 W

其他圖:

後記: 空我 Rising-Ultimate Form QC 大至 ok ,只有D部分會有淺了其他色,如左手金甲對上黑色,
及頭上角位墨線有D左邊粗,紅、黑眼有D會有看上蒙咗D。腳上銀線會有褐色,補救方法用銀色油筆補上
全部相:S.I.C 極魂 空我 Rising-Ultimate Form
怎麼周圍都無得買古加rising-ultimate form架!
個紫色effect好正笑爆:$
對e隻Kuuga真係好失望lor,先唔好講同之前隻Kuuga一樣無腰,仲要冇effect同地台,但係個價就同之前差唔多,相對魂shop Kuuga 3 form,個人覺得後者性價比高d
支持大大既極魂POST:handshake::handshake:
灣仔 188 有  三人眾玩具部  $1xxfggdddsally 發表於 12-12-2012 09:50 PM

C姐唔好開真名同價錢 版主會del的:help:,

btw, c姐d相影得唔錯, 可以考慮玩勁d買個影棚玩~

有幾張既動作都好好, 唔知小弟寫blog既時侯可唔可以抄下你d動作呢:61:
大大唔好介意, 「小女」係用黎稱呼自己女兒o既謙稱, 而女性自稱應該用「小女子」

定其實以上係大大o既千金o既玩具呢?
正..................:D
DCD TV完結篇(首播版)最後一幕才正式出現....?Ultimate Form空我紅眼?:?
C姐唔好開真名同價錢 版主會del的

Sorry ,快手打了,下次我會小心一D,多謝提醒~:64:

有幾張既動作都好好, 唔知小弟寫blog既時侯可唔可以抄下你d動作呢

可以,事實當初拍沒什麽feeling,特别是黑目空我,我先參考一下外文Blog 從然去想像 。而黑目空我 带有著如黑暗帝王感覺,如當初匠魂版本同S.I.C Hero stage 出現 Ultimate Form ,以印像形式去表達出來,而紅目空我 有返一種正義感,今我想像當年雪境之戰,

至於紫色effect是後期p.s改圖,火炎是上一隻空我,不知怎解看了説明書插不入隻腳……

DCD TV完結篇(首播版)最後一幕才正式出現....?Ultimate Form空我紅眼?

已加返 正確 是 黑眼  空我  Ultimate Form ∼thx
「小女」是我在yahoo blog 别稱乎
可以參考:

Rising Ultimate Form :

http://shishioh.info/B-SIC_kiwamitamashii_Vol-026.php
http://taste.style.coocan.jp/hobby121211.html

DCD :
http://shishioh.info/B-SIC_kiwamitamashii_Vol-025.php
http://gamu-toys.info/gangu/s.i.c/kiwami/kiwami29/kiwami29.html
玩在好似有缺貨情況...仲未入到手...
玩在好似有缺貨情況...仲未入到手...
天龍之神人 發表於 13-12-2012 11:44 PM

大貨應該全世界今個星期2 都番曬
不過因為kuuga 魔咒+ 身型問題,
就算係全新造型, 好多鋪頭都唔敢番得多
如果ching見到價岩既就唔好諗啦, 出手啦 :52:
Good shoots and thanks sharing! :)

Share mine here for support!  And hope can take pics for mine coming Sat. :shy:

都係黑眼型D..........
Sorry ,快手打了,下次我會小心一D,多謝提醒~

可以,事實當初拍沒什麽feeling,特&#210 ...
fggdddsally 發表於 13-12-2012 10:44 PM

日本仔 d 相幾正wo, 多特效件果然唔同d:47: