Toysdaily 玩具日報

查看: 29455|回復: 33

[玩具報告] 非公認戰隊- S.H.F MACHINE 痛車 出發∼

所謂痛即是強,而且越痛越強…..有了愛,痛著就會強….所以我買這架車時個銀包好痛的說∼:68:

這架痛車,雖然真的好貴,但正如紅戰士話斎“雖然貴了點,但又好平宜”. 當一拎架車上手時,真的很重,而且水貼好靚,手工也算仔細. 而當要變型時,真的能做到和劇集入面一樣,而且貼紙沒有刮花,真的一讚;而附件除了劍和槍外,還有小葵CD,可謂忠于原作.
當然有優點也有缺點,因為變型問題,在車的型態時,前座中間的柱位真的十分阻住哂,變成一大缺點;另一個變身成機械人時,雙腳只能勉強夠力,一個唔小心就會成隻“坐低“,但也沒辦法,因為真的太重了。

一些玩後感∼
初時沒想到真的好大,痛番來後現在又頭痛唔知放係邊好….而之前也見到一些師兄入手,但就沒見到一些玩具報告,原來要影這篇報告真的不簡單. 除了要CONTROL架車的姿勢外,反而最麻煩就是三位戰士…而這輯相足足拍了3個鐘,而後期制作又做了3個鐘, 寫這篇野又1.5個鐘, 希望大家喜歡∼

在此也附上小弟之前有關其他AKIBA RANGER的PRODUCTS帖子給大家重溫...謝謝
http://toysdaily.com/discuz/thread-188547-1-1.html

無謂多講,出相......

出發∼∼

塞車?? 不如變身…..

要變身,當然第一件事係……..

呃,乜事???

嘩∼太棒了,夢之變形合體

RED: “YELLOW..”
YELLOW: “係,喵“
BLUE: 喂,這是什麼?放手。。。

LET’s GO!

各部DETAILS:

紅戰士特寫

藍戰士特寫

黄戰士特寫

AKIBA RANGER~~~

最後送張赤木腦內補完圖,謝謝觀賞:
誠意之帖,不能不回,支持:71:
其實我都有興趣痛車架,大大隻,不過個價真係太痛~
支持一下ching~
What a cool post must add marks for support!  :)
痛車同好...絕對十卜:71::57:
還好一出忍左手唔買住...今次真係遲買平幾舊....唔使太痛:DD:DD
你個Report同啲相真係正, 師兄, 呢個Post真係要推! :71:
very nice! 正圖!

小弟一向唔睇戰隊, 但e套非公認實在太爆
一睇便愛上!

當佢出shf 果時都有諗過買曬3個人, 不過後來知道出埋痛車就放棄..
因為以小弟個性格一定會入埋痛車先收手....

痛即時強, 樓主ching 果然強大 xdd:$
:$真係唔推唔得.
小弟都入左但冇時間同佢地映相:80:
我冇睇過套劇,但見過架車嘅人形DISPLAY, 真係好巨型!!!雖然唔係好好但都支持樓主有心嘅POST!!!
用心之帖,支持 & 超讚!
哩隻好正,不過太貴了,睇過帖,暫時略過;他日再跌至價啱至入。
Supprt Big Toys!!! :43: BTW nice buy ah! :71:

謝謝各位大大支持~~~~其實小弟N年前追完特搜及上年的海賊戰隊後已沒睇其他戰隊...而AKIBA RANGER題材少有, 而且太貼近生活, 所以一下子便追看(現在手機上存著這套特撮,  一沒事做就重溫.....), 近排更開始有瘋狂搜購他們的products的跡象...但只可惜套劇集只有13集, 而且產品推得太遲, 所以現在頻頻跳樓; 如果這套特撮集數能拉長的話, 可能效果會更好好多..(之前的cutie honey都25話啦......), 可惜可惜.
好靚的圖呢^^ 不過 對腳還可以拉長的說 樓主加油!
:61:拋出去個下真係好正
Very nice, support!

我$19XX 都打算入,但睇消息好似話仲有得跌,所以仲等緊。