Toysdaily 玩具日報

[玩具報告] 非公認戰隊- S.H.F MACHINE 痛車 出發∼

精采帖!
不回不行了!支持!
果然夠痛,我果隻都仲未得閒(其實係唔夠膽)變形 :56:
強力支持,整個 post 寫得很有很有心機(變型過程逐步黎、shf 又扭動作真的要花太多時間)

絕對感到 eyiulll 兄的愛:handshake:

好睇::71:
好有心機既分享:71:
架車小弟到依家都仲未捨得玩呢:DD
好耐冇見過這類型的帖了!:73:真係要比個:71:你!!!支持好帖!!!!!
Very good sharing
Support !

Wish u can get more fantastic item
我變形時都好驚整爛。。真係一變一驚心。。。我的由日本SHIP去美國。。差不多四千港元 ORZ

變形比想像中煩複。。。很多關節部份實(緊)得驚人。。
先不講那扣得很緊的膠關節�機關,HIP位果個LOCK(由車底連至駕駛座的一個要拔出來的黑色機關 ,姆指大般)我用姆指和食指拔了半小時才成功拔出來(噠!合金玩具鬼關節聲)拔得我手指都又紅又腫。。差點想用鉗把它拔出來!

說回塑膠 LOCK�機關, 真的很緊,但不敢用暴力拆開(前者則用暴力也開不了)變完一次後也不敢再動。。。可能要動刀把塑膠果D(的位) 削/磨平一點才行

痛車很好很巨大。。IRON GEAR 超合金魂的高度才到它的胸口位!驚喜是有的,不過耐玩度真的不高,變形都變到又驚又煩, 不過這個天價。。。真的有愛才會入!

PS。代入感超強的作品如AKIBA RANGER 和一擊殺虫真是很邪惡!!!!
對了,下年不是有電影版嗎??期待期待!!
臺灣一上市就入手'完全不拆玩...捨不得啊!很重的好物!!
我變形時都好驚整爛。。真係一變一驚心。。。我的由日本SHIP去美國。。差不多四千港元 ORZ

變形比想像中 ...
newby 發表於 4/12/2012 05:30

那些蓋板的 lock 的確是好麻煩的說... :59:
好正!:71:

可惜太大太貴!無奈放棄!:38:
Good post !!!!!
真係好正呀套野.......亦睇得出樓主非常用心及有愛呢.....:$
美圖,正的分享。~~
Must support good post:71:
當日見到,真係好想買,
但兩千幾真係唔捨得,
好在有樓主D靚相解下毒...!!!!!!!