Toysdaily 玩具日報

返回列表 發新帖
樓主: eyiulll

[玩具報告] 非公認戰隊- S.H.F MACHINE 痛車 出發∼

好靚的圖呢^^ 不過 對腳還可以拉長的說 樓主加油!
Tachikoma 發表於 3-12-2012 06:23 PM

謝謝, 原來重可以拉長? 得閑試下先, 因為這隻野太大隻, 影完又再封盒了…

拋出去個下真係好正
DCD1646 發表於 3-12-2012 06:42 PM

是耶..但因為S.H.F問題, 美月不能抱膝, 如果唔係重正呢~~

Very nice, support!

我$19XX 都打算入,但睇消息好似話仲有得跌,所以仲等緊。
你好 發表於 3-12-2012 07:24 PM

好正!

可惜太大太貴!無奈放棄!
neoneo 發表於 4-12-2012 09:08 AM

當日見到,真係好想買,
但兩千幾真係唔捨得,
好在有樓主D靚相解下毒...!!!!!!!
kafai1978 發表於 4-12-2012 11:43 AM

我好相信一定可以再跌…….期待師兄們入手….

精采帖!
不回不行了!支持!
呂奉先 發表於 3-12-2012 09:42 PM

謝謝師兄~~

果然夠痛,我果隻都仲未得閒(其實係唔夠膽)變形
garykctse 發表於 3-12-2012 10:09 PM

明白你的擔心..因為變左身後唔多唔少都會刮花, 但架車本身其中一個賣點就是變身, 所以我都會忍唔住開黎變~~

強力支持,整個 post 寫得很有很有心機(變型過程逐步黎、shf 又扭動作真的要花太多時間)

絕對感到 eyiul ...
benbenben4213 發表於 4-12-2012 01:22 AM

謝謝師兄, 其實師兄你的戰隊POST都好正, 你之前特搜戰隊個POST我都有SHARE一些東東的:P

好有心機既分享
架車小弟到依家都仲未捨得玩呢
timothy276217 發表於 4-12-2012 01:24 AM

玩完你不會後悔呢….期待你開盒玩~

好耐冇見過這類型的帖了!真係要比個你!!!支持好帖!!!!!
Dickmantik1209 發表於 4-12-2012 04:04 AM

謝謝讚賞, 有愛自然會肯花心機…..:P

Very good sharing
Support !

Wish u can get more fantastic item
翼. 發表於 4-12-2012 05:23 AM

Thank you very much. But they all are so expensive/_\ and I need to think more where can earn more money first….Hoho…

我變形時都好驚整爛。。真係一變一驚心。。。我的由日本SHIP去美國。。差不多四千港元 ORZ

變形比想像中 ...
newby 發表於 4-12-2012 05:30 AM

那些蓋板的 lock 的確是好麻煩的說...
garykctse 發表於 4-12-2012 08:56 AM

兩位師兄你也好有愛呢…而個變身系統都係有的複雜. 當日第一次變身時真係唔知邊度拆, 邊度縮, 足係變身都搞了35分鐘, 但從這點可以看得出笨大的設計真係幾好的耶~(突然想起CMS的無敵巴拉達, 真係火都黎~~)

臺灣一上市就入手'完全不拆玩...捨不得啊!很重的好物!!
framigoiou 發表於 4-12-2012 08:07 AM

謝謝台灣的兄弟, 明白他的拉花真的很好看, 但我一向來買玩具都一定要拆盒玩, 因為我(只是自己)覺得, 玩具就是拿出來玩才玩具, 放著我會心痕, 最後糾結了半天還是拆~~~呵.

真係好正呀套野.......亦睇得出樓主非常用心及有愛呢.....
ray文 發表於 4-12-2012 10:13 AM

是的耶, 部電話還放著這部特撮, 得閑冇野做就車上重溫…(低B到爆~)

美圖,正的分享。~~
@rtoo 發表於 4-12-2012 10:33 AM

Must support good post
fatcheong 發表於 4-12-2012 11:25 AM

謝謝…
很喜歡三人被拋出去那張~
痛車已經夠巨型了, 還要加入3人一起拍照, 辛苦了:64:

雖然暫時買不起, 但我也很想要一部呢~
還原度實在太高了!
突然念起 .... 今年係 HK魂展 睇過既 非公 情景 原來已經變成 回憶 ... :oh:
"兩位師兄你也好有愛呢…而個變身系統都係有的複雜. 當日第一次變身時真係唔知邊度拆, 邊度縮, 足係變身都搞了35分鐘, 但從這點可以看得出笨大的設計真係幾好的耶~(突然想起CMS的無敵巴拉達, 真係火都黎~~)"

請問樓主一個問題,把相腳LOCK住,在車底的黑色機關你是怎樣拔出來?是否有什麼方法?