Toysdaily 玩具日報

[Hot Toys] 詳影DX-10 Terminator 2 : T-800 ~之~ 值得擁有

感謝Cat兄美圖,仲清過睇實物..同好好的分析,我想補充頭頂個洞開得好靚不易察覺...
同QC幾好,我係一take ...
chika 發表於 13-11-2012 01:19 AM

感謝讚賞。:64:

頭頂開洞確是不錯,如果後腦頭髮都一般不易見到接合位便好了...

順帶一提,攞貨時皮褸左右紋理不一樣是正常的,畢竟是真皮,每隻羊,每個部位正常都是有分別的。
戴翻个眼镜无问题的,完全可以收货
老實講,哩隻都係好物,但頭雕上色完全係水準之下,個條眼眉:69:
Ching 請問火神的子彈係咪就咁塞洛個袋到,一話好似你咁應該袋有個彈匤位連洛去的?
riverchild 發表於 12-11-2012 02:52 PM

早晨!

HT無跟彈匣......彈帶係就咁塞落袋裡面的。

Nice!! 高清美圖加詳盡玩評,新舊版對待好正,我都係鐘意機械手多過頭頂開洞
回復 64# catcat

哈,嚇死我,以為缺件tim
老實講,哩隻都係好物,但頭雕上色完全係水準之下,個條眼眉
買買買 發表於 13/11/2012 09:53

如花眉
Nice!! 高清美圖加詳盡玩評,新舊版對待好正,我都係鐘意機械手多過頭頂開洞
Pixiv 發表於 13-11-2012 10:38 AM

多謝支持!:64:

機械手理應更吸引,全關節可動有血有舊化,不過要要跟埋,肯定不止148x了。

順便一提,小弟影相是就角度的,舊版單關節機械手不能裝上新版,因為轉了雙關節。
老實講,哩隻都係好物,但頭雕上色完全係水準之下,個條眼眉
買買買 發表於 13-11-2012 09:53 AM

老實講,近期ht不止一隻頭雕有呢種眼眉:

平常拿上手把玩的話,這種塗裝其實比黑媽媽一堂眉好,只是小弟放大了覺得怪而已。

不過,如果好似發哥咁,雕埋紋理出嚟會更好:

只看到 HT 又進步了
Cat 大可唔可以教我點除d 衫:79: 新手
好詳盡既分享,呢隻真係一定要擁有。
Cat 大可唔可以教我點除d 衫 新手
kwanbt 發表於 15-11-2012 10:18 AM

師兄,呢幾日唔得閒,遲左覆,唔好意思。

除大褸雙手向後屈個90度,一拉,搞掂。

除tee先拔頭,雙手舉天,一拉,又搞掂。

除褲先解皮帶,慢慢小心拉,大功告成!:71:
Cat 大影到出神入化,好靚,美圖!
Very good report & photos! Support!