Toysdaily 玩具日報

[Hot Toys] 詳影DX-10 Terminator 2 : T-800 ~之~ 值得擁有

我擁有cat大既神圖就夠
布魯士 發表於 12-11-2012 12:58 PM

小弟擁有布老師的讚美就夠了。:63:
貓貓兄需然影相既功力了得, 但係始終補救唔到DX個頭雕既失敗. 記得舊辨出果時, 大貨和官圖可以話係餅印, C兄 ...
hellobil 發表於 12-11-2012 12:01 PM

感謝師兄詳評。:64:

好一句為改而改!:71:

如果真係雙頭雕的話,無可動眼也扑到去訂!
回復 27# 滴滴仔

另一位係MAX 大大:shiny:
太好了! 最想看的兩位作品, 有貓大率先發表
除咗雙眼,呢隻真係整體提升!
Oldcat 發表於 12-11-2012 12:25 PM

老貓大大,有咩想看嘅,自己影咪得囉,包管是美圖。:71:
回復  滴滴仔

另一位係MAX 大大
Oldcat 發表於 12-11-2012 01:08 PM

小弟估,MAX大一定會改好隻T-800至影相,唔似小弟咁懶。

希望會好似星戰POST咁,齊LINE1/6濟濟一堂就正了!:$
老貓大大,有咩想看嘅,自己影咪得囉,包管是美圖。
catcat 發表於 12-11-2012 01:11 PM

貓大圖美之餘還有操作介紹,有野學:$
介野呢方面非在下專長, 只有睇大大高招學習學習:71:
小弟新舊ver都有入,未取貨之前都比網上"鱔縞"圖頭雕嚇親,但本身覺得官圖頭雕唔太似,入手全因對T800有大愛同埋為ver1作配件補完,但取貨後又有另一番感覺

頭雕方面意外地比官圖甚至舊版更似阿諾,但PERS的確影響咗頭雕嘅神似度,有失手之嫌,同埋大家細心留意下個鼻有少少偏埋一邊,加上唔知係咪因為出貨量比ver1大大增加,紋理同上色嘅仔細度有點大不如前,但新舊各有可取之處

皮褸方面,本人比較偏愛舊版,新版質地軟熟及貼身,但舊版比較挺身,剪裁較好同加上舊化效果,觀感上比較像真(小弟係偏向像真多於可動)

至於配件方面非常欣賞發光地台,但另一方面火神炮就令人相當失望,如果有大大之前有入手一間副廠出嘅火神炮嘅話,HT呢支"相對"就係一個笑話,可能係成本問題吧~

總括嚟講今次DX係合格,唔敢話hea做但感覺到係未盡全力~
小弟新舊ver都有入,未取貨之前都比網上"鱔縞"圖頭雕嚇親,但本身覺得官圖頭雕唔太似,入手全因對T800有大愛同 ...
haha_muse 發表於 12-11-2012 01:20 PM

師兄相當中肯,讚呀!:71:

個支火神炮是COOMODEL出品,下圖:

有金屬件,可完全分解,炮身可轉動,新版除左原有彈匣重送多個背包彈匣,對T2有愛的話,應該一入。

支持 Cat 大繼續出靚相:shiny:

師兄相當中肯,讚呀!

個支火神炮是COOMODEL出品,下圖:

有金屬件,可完全分解,炮 ...
catcat 發表於 12-11-2012 01:28 PM

呢間而家開發緊支電動嘅,
可以等等再睇睇
呢間而家開發緊支電動嘅,
可以等等再睇睇
joo200456789 發表於 12-11-2012 01:33 PM

呢間野好識做,上星期吹緊風話T-800會出貨就急急出微博。

小弟個人相當期待呢,最後就只差價格了。
支持 Cat 大繼續出靚相
Dr.AL 發表於 12-11-2012 01:28 PM

感謝DR.支持!:$
:71:多謝猫大大美图!等唔切我既嘞!:63:

回復 37# haha_muse
相當中肯:71:
小弟估,MAX大一定會改好隻T-800至影相,唔似小弟咁懶。

希望會好似星戰POST咁,齊LINE1/6濟濟 ...
catcat 發表於 12-11-2012 01:13 PM

MAX 大嘅post 個人最鐘意係佢會著眼每個微細地方,令人讚嘆不己:$