Toysdaily 玩具日報

[Hot Toys] 詳影DX-10 Terminator 2 : T-800 ~之~ 值得擁有

一早未醒o既我,
見到cat大D相....嘩~!!!!!!!!
醒晒~Cat大係咪將T800對眼修改過架....?????
:71 ...
kafai1978 發表於 12-11-2012 09:28 AM

小弟呢個頭只係輕微微調左射里眼(http://toysdaily.com/discuz/viewthread.php?tid=195655), 並無修改眼眶. 其實只要比夠光佢影的話, 還是可以按受的.
呢瓣唔識搞架....

咁唔得O既....
星月夜 發表於 12-11-2012 09:42 AM

唔明呀~ :63:

大帥兄~:no:
CATCAT 大大真係影得好好!!! 好圖 !!!! , 舊版 T800 真係最值得擁有
講真, 小弟真係覺得 DX 版對眼真 ...
locat 發表於 12-11-2012 09:00 AM

帥兄不用客氣, 係小弟嘅POST, 點玩都OK.:71:

帥兄對事不對人, 客觀評論, 感謝.:64:
唔明呀~

大帥兄~
catcat 發表於 12-11-2012 11:27 AM

對眼珠上色。
新版面相正面似左, 但始終眼仔太大, 同條眉上色馬虎左, 載左超先okay...
新版忘記舊化衣物同炮....CooModel炮也較detail......但已經不要緊了......

又要老套說句: 新有新好, 舊有舊好, 版最好:58:

再謝分享:64:
新版面相正面似左, 但始終眼仔太大, 同條眉上色馬虎左, 載左超先okay...
新版忘記舊化衣物同炮....CooMode ...
chankb 發表於 12-11-2012 11:52 AM

感謝支持。:64:

陳大俠,加多句: 入齊最好:DD
條眉都真係好唔自已,太畫感覺:55:

貓貓兄需然影相既功力了得, 但係始終補救唔到DX個頭雕既失敗. 記得舊辨出果時, 大貨和官圖可以話係餅印, C兄們都讚好, 相比DX, 官圖已經令部份人失去興趣, 大貨更加同官圖明顯出入. 堂眉油得咁求奇, Closeup見到卡通片咁1條條, 面形太尖, 面紋太少, 咀太細. ( 都係Yuli 雕, 因為佢賞試同舊辨唔同, 但有時真係越改越衰..情況同Joker唔同, 因為Joker 1 唔似. 可是舊T800已經做得相當好, 係Yuli 功力既上限, 再改就只有為改而改 ), 最慘係為左容下可動眼結構, 夾硬將對眼生埋左, 眼朱size 又係標准件 ( 本身Arnold 對眼係細, 長, ) 呢個係點解咁唔似既至命傷. 當年Ebay 龍朱唔空官圖用繪眼, 大貨出可動眼都出事la..... 眼朱為左想比人知佢係Cyborg, 夾硬用屎眼花, 確實係有畫蛇添足的味道.  我念最值得擁有既, 只有支6管炮同溜彈炮套裝......Sorry, 我唔識欣賞.  HT 又要出新辨, 又要賺盡你, 到頭來搞出次等貨.  何不用舊果隻, 加套6管炮同流彈炮, 再加個爛面頭雕? 咁樣大家都會開心好多, 我都會入貨
太好了! 最想看的兩位作品, 有貓大率先發表:$
除咗雙眼,呢隻真係整體提升!
貓大,影得依然咁靚~支持支持~!!!
THANKS !! CAT C HING REPORT~
其實已經冇乜好再討論"頭雕",,
鍾意咪買,,無興趣既咪當睇唔到~~
再唔係,咪頭(舊)+Body(新)囉 ....
太好了! 最想看的兩位作品, 有貓大率先發表
除咗雙眼,呢隻真係整體提升!
Oldcat 發表於 12-11-2012 12:25 PM

令一位係邊個:36:..........
其實玩得DX O既, 我諗最主要係為左對眼吧!:42:
我擁有cat大既神圖就夠:63:
對眼珠上色。
星月夜 發表於 12-11-2012 11:38 AM

OIC, JUST LIKE THIS ONE~~