Toysdaily 玩具日報

查看: 14635|回復: 44

只想分享toy hunters見到既, 不是中傷或人生攻擊

關閉 [複製鏈接]
首先我強烈表明晤係要人生攻擊或唱好或唱衰任何公司或員工, 只是將所見所聞直接轉述, 各位師兄不喜勿插或爭吵
昨晩抱住興奮心情去toy hunters 攞Batpod , 去到就同女友乖乖排隊尾, 突然我聽到counter 有位女員工笑到哈哈聲, 一望之下原來就係之前俾其他Ching 討論既"暗蒼妹妹" , 當下心諗千萬不好由你serve 我呀! 等左一陣, 我見前面有位Ching (該位師兄是非常斯文有禮, 我感覺而已) 攞DX10 , then , 該位員工轉身攞盒, 哎吔, 一撞, 紙盒個邊即刻凹左, 之後佢開紙盒, 一開盒想倒𨍭個盒倒盒DX出黎, 結果冼手又一撞到櫃台邊, DX盒則邊即刻凹左一個位
跟住佢打開盒DX , 係粗魯咁打開, 大大地咁打開個cover 放櫃台面, 之後佢拎起cover 住figure 本體張卡紙俾海棉個層Ching 睇, 佢一手係中間位向上拉出卡紙, 卡紙上下中間位即時有痕, 攞貨即刻有禮咁講左句"晤好意思, 輕手少少" , 跟手該員工抽起海棉個層俾Ching check la , 條友竟然成份調轉跌左落台面!!!天呀!攞貨既Ching 開始面有難色.... Ching睇左一陣, 條暗蒼妹妹就好似趕時間咁問"得晤得" , 攞貨Ching 都攞走, 但佢放回紙盒個陣又係粗粗魯魯, 好似想將盒DX強下塞入紙箱咁, 最後竟然要攞貨Ching 問有無袋先大聲叫其他員工"入袋" !! 而我好好彩係由另一位包包cute 妹妹serve , 仲提點下玩Batpod 有乜注意同問我使晤使入袋, 溫文有禮, 我俾10個讚!!! 連我女友都話包包妹妹好好態度, 下次最好搵番佢攞貨.
好似好多巧合喎, 其實個暗蒼妹妹係serve 攞貨Ching 時, 全程係度同一個企係櫃台則邊晤係員工既白頭阿叔大聲講大聲笑, 根工就係度hea !!! 連我女友平時不太出聲, 見到條友咁粗魯,一撞到個盒都"嘩"左一聲, 真係新都變舊la ! 仲有你到佢根本晤夠手長同晤夠高放上櫃台俾客check , 想講好心你咪慢慢拆囉, 拆好咪放上櫃台俾人check 囉, 使乜一定要放上櫃台面開箱呢, 真係心驚膽跳..... Preorder 都可以由佢做, 但攞貨就真係可免則免....唉....
謝分享, 下次攞都要小心依個女員工
呢條女真係好有問題.....唔只一個師兄提過佢有問題....雖然話玩具一隻,但千幾蚊買反黎自己都未掂就比人禁粗魯禁對待,係人都唔開心啦......加上佢D態度真係差到冇得再差,如果佢唔係係HT做,係其他鋪做SALES,佢一早比人炒左...
無可否認該名員工態度係一時時,但最近幾次佢serve 我都ok 好禮貌,仲有笑容, 可能我好彩, 佢幾次都心情靚啦

題外話,batpod 係入唔到袋,就算最大果款袋,入袋後喺拎唔到個手抽,我叫佢俾個最大個嘅袋我佢地都唔係好願意,我堅持, 結果真係拎唔到, d staff 冇呃我,結果我自己搵繩綁兩邊手抽先拎到, 照計唔會問你要唔要入袋?
頭像被屏蔽
我想知係唔係矮得得果個妹妹仔?近排我都試過係toy hunters 訂野唔開心既經歷,當時我訂ada時,唔知頭唔知路多口問下會唔會有VIP Gift,個妹妹仔突然間哈哈~~大笑咗出尼,重要望住佢側邊既男同事!好似想話比男同事知有個傻仔問埋d低b問題咁......當時我緊係"菸"到爆啦......
頭像被屏蔽
有兩三個女員工,有冇相?

回復 6# 馬田丁

我拎DX12 時都見到佢, 佢俾我o既感覺係:"佢認為所有黎Hottoys拎野o既客人都係傻仔!!"
我果日收工先去拎DX12, 差唔多9:50PM, 我自問自己開舖頭, 明白對客人要有禮貌, 我已經"唔該拎DX12丫~" 跟住佢同另一位比較矮既男同事就邊笑邊用普通話講:"邊夫嚇, 又係邊夫嚇, 咁夜先黎邊夫嚇..."
果下幾想拎返張單走!! 之後係一個又高同長髮既哥哥仔開俾我CHECK, 算熟手同錫住黎開, 見到DX12 一D問題都無, 哥哥仔又好熟手咁放返入盒度, 心情先好返!!
俾完錢幾想同果兩條友講, 如果我係你老闆, 你連最低工資$28 都唔值!! 睇下有無第二間公司請你!?
無可否認該名員工態度係一時時,但最近幾次佢serve 我都ok 好禮貌,仲有笑容, 可能我好彩, 佢幾次都心情靚 ...
炒飯俠 發表於 10-11-2012 03:07 PM

Sorry to let u confuse , I had ask the staff to give 2 bigger plastic bag , I explained that we are worried about the raining outside , the full package must be get wet , so the staff give me 2 plastic bag to cover each side , even they are not willing to do this . When I finished the payment , that nice staff just remind me to have bag or not
有兩三個女員工,有冇相?
dragonken 發表於 10-11-2012 03:41 PM

She is easy to recognize , u must be know who she is !
得佢一個兩邊面都好多蒼蒼, 身形都晤高, 總之粒粒is her icon !
頭像被屏蔽
To be honest , I not write about complain or hurt somebody , sorry !
But , this staff must be re-training up about her attitude , even the training program is focus in customer or the goods ! I feel upset if she serve me to pick up Batpod last night , luckily , I go to pick up last night , my gf got a 凌厲的眼神:D she just like my 守護神, haha
回復 12# 嗚門

肥西:p:p:p
有次攞joker89…都係呢個west婆串我!!我埋到去櫃枱我話:攞盒無比人掂過既(意思是全新 ...
fannyabc128 發表於 10-11-2012 03:32 PM

(轉)有網友教咁答,你掂過就無問題,無當過你係人。